Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda kvůli vadné cívce auta do servisů nestahuje

Martin Šidlák
Diskuze (9)
Zatímco koncern Volkswagen svolává kvůli problému se zapalovacími cívkami u některých silnějších motorů do servisů majitele vozidel Audi a Volkswagen, domácí Škoda k tomuto kroku zatím v České republice nepřistoupí...

Zatímco koncern Volkswagen svolává kvůli problému se zapalovacími cívkami u některých silnějších motorů do servisů majitele vozidel Audi a Volkswagen, domácí Škoda k tomuto kroku zatím v České republice nepřistoupí.

Benzinový motor 1,8 Turbo o výkonu 110 nebo 132 kW se během minulých dvou let namontoval do necelých padesáti tisíc vozů Octavia a Superb. Protože jde o dražší vozidla, většina se jich prodala v zahraničí. „V České republice se jedná o přibližně 9000 vozů. Dosud jsme zaznamenali minimální výskyt této závady,“ uvedl tiskový mluvčí Evžen Krauskopf.

Výpadek zapalovací cívky se může projevit nepravidelným chodem motoru a nižším výkonem. Na situaci by měla řidiče upozornit kontrolka chodu motoru na přístrojové desce. „V takovém případě by měl zákazník v nejbližším termínu navštívit autorizovaný servis, který závadu bezplatně odstraní, a i u vozidel, u nichž uplynula záruční doba. Závada nemá v žádném případě vliv na bezpečnost provozu vozidla,“ doplňuje Evžen Krauskopf.

Martin Šidlák
Diskuze (9)