Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda letos vyrobila milion vozů, jubilantem je Fabia 1.2 TSI/81 kW

Jan Mička
Diskuze (99)
Na začátku tohoto týdne jsme informovali o drahocenném milníku Škodovky – vyrobení milionu automobilů během jednoho roku. Nyní tak skutečně nastalo.

Automobilce Škoda se podařilo vyrobit milion automobilů během jednoho roku poprvé za svou 119letou historii. Za úspěchem vedle českých továren značky stojí také výrobní zařízení na Slovensku, v Číně a Indii, přičemž každému trhu jsou důležité modely uzpůsobeny v závislosti na specifických požadavcích.

Podle oficiálních informací se jubilejním vozem stala nová Škoda Fabia s motorem 1.2 TSI/81 kW v bílé barvě Moon. Právě příchod nových generací stávajících modelů a především rozšíření modelového spektra byl pro tento výsledek klíčový, protože se tak automobilka dostala do povědomí širšího spektra zákazníků.

Velkou váhu přikládáme také prvenství v uvedení operativního leasingu pro soukromé osoby v České republice. Díky němu dosáhnou na zcela nový vůz i mladší nebo méně majetní zákazníci, kteří se dosud orientovali na ojetiny.

Jan Mička
Diskuze (99)
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2014 02:26
Re: Gratulace
Ta prognóza ohledně DS taky nemluví vo příštim roku! V příští generaci DS modelů budou už normální 8° převodovky atd. a kvalita interiéru neni špatná už dneska.

Vidim velkej rozdíl mezi nižšíma prodejema a vůbec v Evropě nenabízet.
Avatar - Emel
12. 12. 2014 00:19
Re: Gratulace
Jen vysvětluju, proč si myslím, že DS nebude mít velký úspěch - proti C5 nemá nic navíc a zákazníci to prokouknou, přelepení značky nic neřeší.

Honda je v Evropě okrajová záležitost.
Avatar - rokyta.p
11. 12. 2014 18:51
Re: Fabia nebo Octavia RS?
ty neumíš do milionu? >:D neboj, třeba ti pan Dongwu koupí pod stromeček knížku [odkaz] :-!
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2014 15:39
Re: Gratulace
No a co s tim? Nemyslim že by Superb byl 2x lepší, prostě je teď víc in. Po vodchodu Hondy je možný že nadvláda Passatu eště naroste. A dost možná ukrojí víc i novej Sup

U DS bych se spíš klonil k názoru těch analytiků
Avatar - Emel
11. 12. 2014 13:24
Re: pr
Majdan byl někdy... v březnu? Pokud by to vzalo trošku rychlejší obrat, mohly jít ruské prodeje klidně k nule.

V Rusku se auta taky vyrábí, Yeti v Nižnem Novgorodu a Fabia + Octavia v Kaluze...