Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda: malé MPV bude

Libor Zezulka
Diskuze (36)
Není to tak dávno, co Škoda Auto tvrdila, že další model vyrábět nebude. Nyní přiznává, že nabídne MPV na bázi Roomsteru. Off-roadu ani kupé se však nedočkáme.

Na autosalonu ve Frankfurtu vzbudila studie prostorného Roomsteru značný rozruch. Designéři mladoboleslavské automobilky konečně ukázali, že dokážou popustit uzdu fantazie a nakreslit odvážný automobil. Vlnu zájmu bohužel ochladilo nekompromisní prohlášení: Roomster se vyrábět nebude. Po roce však firemní noviny ŠkodaMobil hlásají něco jiného. Nový předseda představenstva Detlef Wittig v rozhovoru uvádí, že nový model se bude podobat spíše kombi než limuzíně s množstvím prostoru. Zároveň dodává, že nový model rozhodně nebude nástupcem Fabie. Novinka bude sdílet některé prvky s Fabií a Octávii a přijde i se zajímavými novinkami. Z rozhovoru rovněž vyplynulo, že Škoda Auto neuvažuje o výrobě minivozů. Na maličké škodovky si budeme muset ještě chvíli počkat.

Doplněno: V rozhovoru pro iDNES (11. 10. 2004) předseda dozorčí rady Škody Auto Vratislav Kulhánek potvrdil, že se chystá nový model podobný Roomsteru, ale automobilka už neuvažuje a výrobě vozu kategorie off-road ani kupé. Podle Kulhánka je totiž kupé finančně náročné a nenajde dostatečný počet zákazníků a off-road nepřípadá v úvahu. Kulhánek zároveň opakovaně připomenul, že se nebojí kolínské automobilky, neboť bude vyrábět menší auta než Škoda



komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (36)