Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda na IAA 2011: Slovenské mini nedorazí, ale bez novinek stánek nebude

Ondřej Láník
Diskuze (98)
Volkswagen Up! si ve Frankfurtu udrží exkluzivitu co do světovosti jeho premiéry.

Hlavní novinkou Škody ve Frankfurtu bude nová studie vozu interně označovaného A-entry, která bude blízká sériové verzi, jakou začne v roce 2012 Škoda prodávat i na českém trhu. Automobil designově naváže na ženevskou studii Vision D.

Na stánku naopak bude chybět derivát Volkswagenu Up!, který automobilka VW představila před několika dny.

S příchodem na trh to je ale naopak. Zatímco mini se znakem VW se u nás má začít prodávat až v roce 2012, český zájemce o nejmenší Škodu z Bratislavy dostane možnost s vozem odjet z prodejny po vlastní ose už na konci letošního roku.

Jako nejpravděpodobnější názvy pro mini od Škody se v tuto chvíli jeví jména Go nebo City.

Ondřej Láník
Diskuze (98)
Avatar - Astene
26. 8. 2011 16:18
Re: Ked Fabia nema stredovu priecku tak preto
Jo a Roomster v provedení bez panoramatického okna střešní příčník mezi B sloupky má. A druhý na úrovni zadních dveří, stejně tak má dva příčníky Fabia Combi.
Avatar - Astene
25. 8. 2011 21:55
Re: Ked Fabia nema stredovu priecku tak preto
Dělal jsi snad výpočty karoserie, že dokážeš posoudit, co ten příčník vydrží? Věř, že pro boční náraz je u Škodovek dostatečně dimenzovaný. Koneckonců má při něm pouze podpůrnou funkci a v některých autech by reálně pro boční náraz ani nemusel být. Je tam pak jen pro zamezení vibracím střechy. A při převrácení na střechu musí kabinu podržet boční sloupky. Když ty ji nepodrží, je úplně jedno, jestli pod střechou je nebo není příčník.

Swift má podobně dimenzovaný příčník jako Fabia, akorát se v Suzuki rozhodli, že příčník "obejdou" stropním panelem a získají několik milimetrů pro hlavy, zatímco ve Fabii běží obložení až pod příčníkem a je pak mezi stropním panelem a střechou víc místa. Vypadá to líp a vejde se ti do stropu bez "boulí" i zadní lampička.
25. 8. 2011 19:55
Re: Kupit Škodu? To raději Avast
Jo Škoda pod VW nevyrábí vyloženě nefukční auta >:D Ale dávám přednost jinému koncernu.Pokud bych si měl vybrat mezi avastem a škodou,tak avast vítězí.Používám ho několik let a bez nejmenších problémů,což o škodě nemohu říci,ale je to jen das auto ;-\ A tenhle trpaslík by na mém parkovišti určitě místo nenašel. >:-[]
Avatar - Astene
25. 8. 2011 18:37
Re: Ked Fabia nema stredovu priecku tak preto
Tak teď jsem zmatený, co vlastně "příčkou střechy" myslíš. Já myslím tu, co je pod střechou mezi B sloupky a ta je jak na obou Fabiich, tak Roomsteru, jak je vidět i na tvých obrázcích. Myslíš tu samou, jen by podle tebe měla být masivnější?
24. 8. 2011 21:50
Re: pěkné ale..
Teda to mi pověz, kde vidíš pro oba tyto pojízdné walkmany - VW UP i Škoda XX cílovou skupinu.! Já teda fakt nerozumím tomu, proč se do tohoto segmentu, který na cestách skoro ani nevidím (kolíňata, Clio, Picanto) cpou.
krom toho, někde jsem četl, že o minivozy po krizi není zájem. A domu bych to koupit přímo zakázal. To už raději motorku BMW C1 ! Taky má střechu a stěrač! :yes: