Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia Cabrio: Jak by se vám líbila novodobá Felicia?

Jan Mička
Diskuze (10)
Automobilce Škoda chybí v nabídce kabriolet už pěknou řádku let. Co říkáte na tento?

Současný automobilový trend by se dal označit za dobu crossoverovou. V podstatě stačí, aby měl celkem běžný model pár ochranných plastů karoserie, a hled jej výrobci nazývají crossoverem nebo dokonce městským SUV. Tento směr jenom tak neopadne, což mimo jiné znamená, že nezbývá tolik prostoru pro kupé a kabriolety. Kupříkladu Renault u nového Méganu s třídveřovou variantou nepočítá, natož pak s kabrioletem, který by si koupila jenom hrstka nadšenců. A podobně je na tom i Škoda Auto.

Přitom takový kabriolet s okřídleným šípem ve znaku by vůbec nemusel vypadat špatně! Svou představu o takovém voze ztvárnil grafik Theophilus Chin, a sami musíte uznat, že jde o povedené auto. Jako základ posloužila Škoda Octavia po faceliftu, kontroverzní zdvojené světlomety však byly nahrazeny jednodílnými ve stylu konceptu Vision C. Na zádi nebylo v podstatě co měnit – třetí brzdové světlo se pouze přemístilo do víka zavazadelníku, střecha je pak poctivě schovaná v útrobách kufru. Co myslíte, mohla by mít škodovka s novodobou Felicií úspěch?

Jan Mička
Diskuze (10)
30. 11. 2016 18:37
Prosím nie...
Stvoriť pekný kabriolet, to chce kus citu a umelecké vlohy, to nemôže načmárať hocikto len tak večer pred spaním... :no:
Avatar - Barry Lyndon
30. 11. 2016 16:43
přední světla...
... jsou snad ještě hnusnější než ta od Kabaně.... :no:
Avatar - Jáchym
30. 11. 2016 15:50
zase klasika
Zase klasika... Theo si hraje a auto.cz okamžitě kopíruje
30. 11. 2016 12:35
špatný vtip
To je humus, očividně pro verzi cabrio by to chtělo hodně předělat a ne pouze tomu seříznout střechu.
Avatar - Jaros71
30. 11. 2016 10:31
Re: škoda felicia cabrio
Za mne dobrý..a na předek Octavie se zase dá dívat. >:D