Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia IV zachycena v další karosářské verzi! Po dálnici už se prohání i liftback

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Doposud jsme čtvrtou generaci Octavie viděli pouze coby kombi. Náš všímavý čtenář ale dnes ráno na dálnici D11 vůbec poprvé vyfotil liftback.

Není žádným tajemstvím, že Škoda Octavia IV dorazí nejprve jako kombi, zatímco premiéra karosářského provedení liftback je naplánována až o něco později. Dokazují to i vaše špionážní snímky z tuzemských dálnic. Zatímco kombíků už jste nám poslali několik, liftback zatím žádný. Tedy až do dnešního rána, kdy nám náš čtenář zaslal první fotografii testovacího prototypu.

I když je auto v jednolité barvě, takto finální verze skutečně vypadat nebude. Škodovka nechce prozradit více, než je potřeba, tudíž jsou vybrané části karoserie stále uschovány pod vrstvou fólie, která všechny nové hrany a prvky zdárně maskuje.

Pro Octavii IV v méně praktičtější verzi nicméně platí totéž, co pro kombík. Světla vzadu se protáhnout až do víka zavazadelníku, kde tradiční logo nahradí nápis Škoda. Z přídě zase zmizí kontroverzní „čtyřočko“, které dorazilo v rámci faceliftu předchozí generace. Očekává se, že vzhled přední části nebude výrazně vybočovat z pořádků, které nastolila Scala či omlazený Superb. Octavia dále mezigeneračně povyroste a nabídne ještě více prostoru pro posádku.

V galerii si můžete prohlédnout nejen čerstvě vyfocený liftback, ale i starší snímky několika kombíků. Níže ještě přikládáme video, které se vám rovněž podařilo pořídit na tuzemských cestách.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Doporučujeme

25. 7. 2019 05:44
Názor?
Předek copy by BMW s fackou
Zadek copy Volvo + dvě čárky jak těhotenký test
Celkově je to furt o ničem Škoda,Audi,VW,Seat a občas si něco půjčí z BMW . Motor k pláči . Vlastnil jsem i RS O3 a to s pláčem . Sportovní nikdy. Komfort moc a nic přitom .
24. 7. 2019 12:41
Škoda Octavia ako lift...!
No to je prekvapenie !!!!! :D :D :D :yes: :yes: :yes:
Avatar - Emel
24. 7. 2019 10:35
Re: Pamatujete jak se tady nadávalo
Děkujeme pěkně, ano, chtěli jsme přesně tu nudu, co představuje třeba Superb nebo původní RS.
Avatar - Snooob
24. 7. 2019 10:11
Re: Peugeot 2008
čoto tu furt meles?! Clanok o Peugeotu 2008 tu bol.
Avatar - Beefcake
24. 7. 2019 09:02
Re: Pamatujete jak se tady nadávalo
Jak nuda ? Myslis to sterilne prevedenie, co bude v 3 velkostiach + dalsie 3 velkosti v SUV dizajne o par cm vyssom ?
EDIT: S tmi 3 som to podcenil, prave som sa pobavil, ked som nasiel len samotny Kodiaq v 8(!) prevedeniach...od Active az po Live,Live plus,LK atd ?