Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS detailně: 19" kola a červené brzdové třmeny

Diskuze (139)
Nemůžete se dočkat nové Octavie RS? Škoda láká pomocí další fotky.

Příprava na světovou premiéru třetí generace Škody Octavia RS pokračuje odhalováním detailů. Škoda sice už ukázala celkovou podobu auta, které se představí 10. července v Anglii, zbývající měsíc čekání ale ještě vyplní odhalením pár detailů. Nebo alespoň tohoto jednoho.

Na nové fotografii si můžeme prohlédnout 19palcová kola Xtrem, největší disky, jaké kdy Škoda oficiálně nabídla. Kola s pěti zdvojenými paprsky dostanou dvoubarevné provedení, které výborně kontrastuje se standardními brzdovými třmeny v červeném laku.

Jak je z fotky patrné, „devatenáctky“ dostanou obutí Dunlop SportMaxx GT. Rozměr pneumatik je zatím tajemstvím, automobilka jej šikovně skryla. Už dříve ale potvrdila, že dalšími alternativami budou 225/45 R17 a 225/40 R18, 18palcová kola budou na výběr ve dvou různých designech.

K větším kolům dostane Octavia RS podvozek snížený o 12 mm a další sportovní techniku: elektronickou náhradu samosvorného diferenciálu XDS, která zlepšuje ovladatelnost a snižuje nedotáčivost, a řízení s variabilním převodem. To je jednou z technických lahůdek nového Volkswagenu Golf GTI, podobné zařízení už nabízí i Ford Focus ST.

Prodej nové Octavie RS v Česku bude spuštěn jen dva dny po světové premiéře, 12. července u příležitosti startu 40. ročníku Rally Bohemia.

Diskuze (139)
Avatar - white label
14. 6. 2013 15:18
Re: Na strámkách Škody...
Ten slovenský konfigurátor má těch chyb víc, zkus si tam dát třeba GTD a bude tam úplně bez kol. >:-[] Rozhodně věřím spíš tomu německému se kterým jsem zatím podobný problém neměl. Ale hlavně si všimni, že ty linky jsou i na statických xenonech, a to i na slovenském konfigurátoru, akorát u GTI nejsou červené, ale stříbrné, jako u běžných verzí, což nemá logiku vůbec. Prostě věř raději německému konfigurátoru.
Taky je možné, že ty LED denní světla mají i statické xenony, jen to u nich prostě není uvedeno , což už se mi u koncernu taky jednou stalo.
Avatar - iudex
14. 6. 2013 15:00
Re: Na strámkách Škody...
Bodaj by si mal pravdu; ja som v tomto (poznajúc cenovú filozofiu VW) skeptický a myslím, že to bude naozaj tak, že linka bude až za príplatok (a ten najvyšší, čo sa svetiel týka).
Tu sú tie obrázky: základ (obyč. halogény): [odkaz]
statické xenóny: [odkaz]
a natáčacie xenóny: [odkaz]
14. 6. 2013 11:08
Re: Na strámkách Škody...
V tomhle směru nelze úplně konfigurátorům věřit. Jeden čas na S5 nebyly v konfigurátoru (německém) kovové kryty zrcátek, byť auto je mělo (je to jedna z markant S modelů). Prostě jen chyba. I proto tam také bývá upozornění, že auto ve skutečnosti může vypadat jinak. :-) Katalog je o něco spolehlivější zdroj, ale v něm nebývají vyobrazené všechny možnosti.
Avatar - iudex
13. 6. 2013 10:05
Re: Na strámkách Škody...
V slovenskom konfigurátore. Samozrejme aj u nás sa výbava graficky znázorní na modeli auta (ak teda je zvonka viditeľná) a tá linka sa objavila až pri najdrahších bixenónoch za 1545 eur; keď som dal lacnejšie xenóny, zmizla; samozrejme nebola ani pri základných halogénoch. Pozri si to na www.vw.sk.
Avatar - white label
12. 6. 2013 18:42
Re: XDS
Rozumím tomu, jak jsi to myslel, jen jsem (iudexe) upozornil na to, že hw není jen "mechanického" charakteru. Pokud chceš použít sw/hw jako přenesený význam, je lepší dát ho třeba do uvozovek. Přesnější by bylo psát obecně o elektronice, nikoli pouze o sw. Např. řídící jednotka, která zvládá i XDS, může být jiná, než ta bex XDS, a už to není jen otázka sw, ale i hw.