Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poslala Plattnera na dovolenou s Roomsterem za 1.000 € po 35 státech

Ondřej Láník
Diskuze (46)
Specialista na dálkové jízdy Gerhard Plattner dostal v Boleslavi měšec s tisícem jednoeurových mincí a úkol, podniknout s Roomsterem TDI o výkonu 59 kW rodinnou dovolenou po 35 zemích Evropy. Náklady na pohonné hmoty nesmí překročit výše uvedenou sumu.

Zavazadlový prostor bude plně naložen zavazadly pro dovolenou čtyřčlenné rodiny. Zavazadla budou skutečná, méně skutečná však bude „rodina“, protože žena na sedadle spolujezdce a obě děti na zadních sedadlech jsou „dummies“, tedy zkušební figuríny, jejich hmotnost však odpovídá hmotnosti průměrné ženy a hmotnosti dětí ve věku osm až deset let. „Díky figurínám lze technicky na tuto cestu nahlížet jako na rodinnou,“ vysvětluje Plattner,“ ale nikdo mi nebude mluvit do řízení ani protestovat, když někdy urazím 1.000 kilometrů na jeden zátah.“

Plattner je přesvědčen o tom, že si při své 15.000 kilometrů dlouhé cestě po 35 státech navzdory plně naloženému autu vystačí s průměrnou spotřebou pěti litrů na 100 kilometrů a že se do boleslavské Škodovky nevrátí s prázdným měšcem.

Trasa Gerharda Plattnerra a jeho fiktivní ‚rodiny‘ povede přes města: Mlada Boleslav, Hamburg, Amsterdam, Brusel, Londýn, Paříž, Luxemburg, Ženeva, Andorra La Vella, Barcelona, Monte Carlo, Vatikán, San Marino, trajekt Ancona-Igoumenitsa, Thessaloniki, Skopje, Edirne, Bukurešť, Brasov, Bělehrad, Budapešť, Záhřeb, Lublaň, Vídeň, Bratislava, Užhorod, Varšava, Vilnius, Riga, Tallinn, St. Petersburg, Helsinky, trajekt Helsinky-Stockholm, Oslo, Kodaň, Rostok, Berlín a Mladá Boleslav.

Cesta je dlouhá celkem 15.520 kilometrů.

Ondřej Láník
Diskuze (46)
28. 6. 2007 22:42
Re: Ze by...
Každý přece ví, že jen naftové motory se systémem PD dokáží jezdit opravdu za pár. Nové CR mají vždy o pár deci vyšší spotřebu.
27. 6. 2007 06:32
Re: Kdyz vidim,
Skoda Forman, bez klimy, kratke jazdy, 80% mesto, priemer 8.5 litra. Kto je lepsi? >:-[] >:-[] >:-[]
27. 6. 2007 06:30
Re: Ze by...
Nie, inu znacku. Aby stale nevelebil len produkty koncernu VW. Ked s nicim neporovnava, je to jednostranne a neobjektivne. >:D >:D >:D
26. 6. 2007 23:19
PR
To už Hrůster potřebuje reklamu tohoto ražení? Nějak brzo. Že by ta čísla prodejů (která jsou zveřejňována)nebyla tak dobrá nebo pravdivá?
26. 6. 2007 16:40
Re: Ze by...
Myslíš Passat >:-[] >:-[]