Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda po požáru obnovila výrobu převodovek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Společnost Škoda Auto v závodě Vrchlabí na Trutnovsku po sobotním požáru trafostanice naplno obnovila výrobu převodovek.

Firma předpokládá, že výpadek více než 1000 kusů převodovek vyrovná během několika pracovních dnů. Dodávky převodovek z Vrchlabí do závodů koncernu Volkswagen nijak omezeny nebyly. ČTK to řekl mluvčí automobilky Jozef Baláž. Příčina požáru se stále zjišťuje. Podle hasičů oheň způsobil škodu 5,5 milionu korun.

Trafostanice v areálu závodu hořela v sobotu ráno. Při požáru a jeho likvidaci nebyl nikdo zraněn. O víkendu se v závodu nevyrábí. Kvůli požáru byla v pondělí mimo provoz finální montáž převodovek. Omezení se dotklo několika desítek lidí, z nichž část zůstala doma a část dostala náhradní práci. Výroba jednotlivých komponentů převodovek, včetně technologických linek pro vakuové kalení, pokračovala bez omezení. Plnou výrobu převodovek pak obnovila směna v pondělí na dnešek.

Výrobu dvouspojkové sedmistupňové automatické převodovky DQ200 zahájil vrchlabský závod loni v září po kompletní přestavbě za téměř 4,5 miliardy korun. Přibližně 40 procent výroby převodovek nyní z Vrchlabí směřuje pro potřeby Škody Auto. Zbytek jde ostatním továrnám koncernu Volkswagen, vedle Evropy i do závodů v Jižní Americe a Indii. Závod zaměstnává zhruba 1000 lidí a patří k největším zaměstnavatelům na Trutnovsku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)