Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda: První vozy vyrobené v Číně míří k zákazníkům

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Velkolepou slavnostní prezentací byl včera v Šanghaji zahájen prodej vozů Škoda vyrobených v Číně. Své nové modely Škoda Octavia si již převzali první zákazníci.

Škoda Auto vstupuje na druhý největší automobilový trh světa v době, kdy prodeje nových vozů stále rostou dvojciferným tempem. Za loňský rok se v Číně prodalo více než čtyři miliony nových aut, odhady na letošní rok zní 4,9 mil. Od dvacátého dubna, kdy obchodníci Škoda začali v Číně přijímat objednávky na novou octavii vyrobenou v Šanghaji, již projevilo vážný zájem více než 10 000 budoucích zákazníků značky Škoda.

Vozy Škoda jsou vyráběny v závodě Shanghai Volkswagen (SVW) na základě licenční smlouvy, kterou Škoda Auto se svými partnery uzavřela v dubnu 2005. Ve spolupráci s SVW vznikla také zcela nová exkluzivní prodejní síť značky Škoda v Číně, která dnes zahrnuje více než 50 showroomů v klíčových oblastech nejlidnatější země světa.

Jako první uvádí značka Škoda na čínský trh model Octavia druhé generace, přizpůsobený zejména po designové stránce požadavkům čínských zákazníků. V dalších letech se počítá také s výrobou dalších modelů Škoda. Po jejich zavedení by měla roční produkce dosáhnout 100 000 vozů Škoda ročně.

Projekt licenční výroby v Číně je součástí strategie růstu společnosti Škoda Auto. Další montáže vozů Škoda fungují na Ukrajině, v Kazachstánu, Indii, Bosně a Hercegovině, v přípravě je zahájení montáže v Rusku.

Ondřej Láník
Diskuze (12)
10. 6. 2007 11:46
Re: oct
ty si pako.China a Taiwan je VSETKO co pouzivas a nosis
8. 6. 2007 14:26
ÚSPĚCH
Nepochybně úspěch Škody. Octavia je mezi 30i nejprodávanějšími auty v Evropě... to opravdu bere dech. Fabia také. Škoda je naší chloubou :yes: :yes: :yes: