Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Roomster: už příští rok a s novým jménem

Tomáš Votruba
Diskuze (19)
Na serveru iDNES si můžete přečíst rozhovor se šéfem Škody Detlefem Wittigem, který se rozhovořil o malém MPV na bázi Roomsteru a také o dalších budoucích obměnách v modelových řadách mladoboleslavského výrobce.

Na serveru iDNES si můžete přečíst rozhovor se šéfem Škody Detlefem Wittigem, který se rozhovořil o malém MPV na bázi Roomsteru a také o dalších budoucích obměnách v modelových řadách mladoboleslavského výrobce. Jak už víme, roomster má sdílet díly s novou fabií, na trh přijde v roce 2006, nicméně automobilka ho ukáže už příští rok.

Malé MPV bude zařazeno do segmentu vozů v ceně od 11 do 14 tisíc eur (cca 330 - 420 tisíc Kč) a nejdůležitější bude vnitřní porostor včetně možnosti různého uspořádání. Lidé z automobilky hledají pro roomster nové jméno. Zaregistrováno mají šest názvů - Kubig, Qbig, Spacefun, Spaceliner, Raumstar a Roomstar - rozhodnuto ještě není.

Mezi další chystané novinky patří druhá generace fabie, která se objeví v několika různých verzí. "Podobně na tom bude i vývoj Octavie, zatím existuje verze 4x4 a bude RS, Wittig si ovšem dokáže představit i plno dalších možností. Podle něj je potřeba sledovat, jaký typ křížence má šanci na úspěch. Další odvozené modely přijdou.

Chystá se i nástupce Superbu. Vzhledem k tomu, že se trh dynamicky vyvíjí, nemůže jít o stejné auto. Připravuje se několik možností, jak by mohl jeho nástupce vypadat. Škoda Auto chce být opět někde "mezi segmenty", což bude i s tímto nástupcem.

Tomáš Votruba
Diskuze (19)