Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda rozšiřuje nabídku Pneugarance. Nově platí i pro letní pneumatiky.

redakce AUTO.CZ

Služba Pneugarance je v nabídce Škody Auto od podzimu 2013 a v době příchodu se vztahovala na zimní pneumatiky. Zákazníkům, kteří se pro službu rozhodli, garantoval výrobce tříletou záruku na pneumatiky v případě, že dojde k jejich neopravitelnému poškození. Výše krytí se vztahovala na zůstatkovou hodnotu a původní kupní cenu pneumatiky.

S platností od 8. března Škoda Auto rozšířila službu Pneugarance také na letní pneumatiky. Tříletá záruka kryje neopravitelná poškození například po najetí na obrubník či proražení, přičemž výše krytí do 70 procent z původní ceny pneumatiky záleží na jejím opotřebení. Pro uplatnění záruky je třeba doložit fakturu či doklad o zaplacení a kód VIN vozidla.

„Škoda Pneugarance funguje formou poměrného započtení zůstatkové hodnoty poškozené pneumatiky při nákupu nového pláště,“ říká Karel Starý, vedoucí servisních služeb Škoda Auto Česká republika. „Zákazníci s platnou doživotní Zárukou mobility nebo paketem Záruka mobility Plus mohou zdarma využít asistenční služby na místě, například výměnu poškozeného kola za rezervní, nebo možnosti bezplatného odtahu do nejbližšího autorizovaného servisu Škoda,“ upřesňuje starý.

redakce AUTO.CZ