Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb: Co zaznělo v online chatu s Lubošem Vlčkem

Ondřej Chamilla
Diskuze (60)
V rámci našeho online rozhovoru se Luboš Vlček, ředitel Škoda Auto Česká republika, rozpovídal i o novém Superbu, kterým jako jeden z prvních v rámci testování sám jezdí.

Mnoho lidí v současné době čeká na možnost nakonfigurovat si novou Škodu Superb a zároveň chtějí vědět o daném voze co nejvíce. V našem online rozhovoru Luboš Vlček čtenářům Auto.cz prozradil některé zajímavosti. Mimo jiné sdělil, že kompletní konfigurátor pro tento model bude k dispozici již v polovině tohoto měsíce, stejně jako pro Octavii RS 230 a Fabii Monte Carlo. Pan Vlček přitom sám Superbem jezdí, co nám o něm řekl?

Před sídlo redakce přijel Luboš Vlček černým Superbem, který se okamžitě stal středem pozornosti okolí. Nás na něm zaujala jedna konkrétní věc – liftback měl vzadu výrazný stírač. Na dotaz, zda-li se bude stírač nabízet sériově, pan Vlček odpověděl: "Původně měl být tento prvek v základní výbavě, nakonec tomu tak však nebude. Jednoduše proto, že s ním vůz nevypadá esteticky. Přesuneme ho mezi příplatky pro ty zákazníky, kteří budou mít o tuto položku zájem."

V otázce každodenního soužití se Superbem však Vlček nešetřil chválou, prý se s vozem zatím seznamuje, ale je z něj velmi nadšený. Jezdí však zatím jen "testovacím" vozem, protože úplně první Škodu Superb III má slíbenou prezident Miloš Zeman, na další se prý těší kardinál Dominik Duka. Jeden červený exemplář pak půjde také do Francie pro ředitele závodu Tour de France, kterého je Škoda sponzorem.

Co se týče dalších variant, pak postupně prý můžeme čekat Superb i v poloterénní verzi Scout, ačkoliv to ještě nebylo oficiálně potvrzeno. Co však víme jistě je, že přijde plug-in hybrid, podle nás se bude jednat o převzatou koncepci z Volkswagenu Passat. O Superbu ve verzi na pohon CNG však údajně Škoda zatím neuvažuje. Na co si však podle Vlčka máme rozhodně počkat, je reklama na nový Superb, údajně bude stát za to.

Co se týče varianty Combi, tak tu si budou moci zájemci objednávat již letos v létě, přičemž první dodávky zákazníkům jsou očekávány na říjen. Paleta motorů bude shodná s liftbackem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (60)
Avatar - Aoyagi
7. 4. 2015 10:35
Re: Zmeškal jsem
Vážně? Pohodlí a kvalita zpracování nejsou otázky dospělého člověka? Fascinující. Co tedy dospělého člověka zajímá, jen spotřeba a cena?

Dík za informaci o motorech, dobré vědět, že VW nekončí svojí přeplňovací mánii. A prémiové.... to se týká taky toho dalšího bodu. Avensis, na rozdíl od Superbu, se nesnaží tvářit jako luxusní (nebo po evropsku "executive") auto, takže otázka není záludná, ale zcestná, sorry.
Avatar - Emel
7. 4. 2015 10:20
Re: Zmeškal jsem
Podívej, to co píšeš nejsou otázky dospělého člověka, který o autech něco ví.

Jaké benzínové motory Superb bude mít je jasné už delší dobu, vrchol bude 2.0TSI 206kW. Pokud je ti to málo, holt musíš ke konkurenci... a to prémiové. Poslední mainstreamový mohykán je Insignia OPC, ale to je jen otázka času.

Hele, mám pro tebe záludnou otázku - co je nejlepší benzínový motor v české nabídce Avensisu? ;-)
Avatar - Aoyagi
7. 4. 2015 09:50
Re: Zmeškal jsem
Hlavně koukám, že je tu dost pomatenců, co nesnesou jakoukoliv kritiku jejich oblíbeného šidítka.
Avatar - vabis
6. 4. 2015 18:55
Re: ......mnohem více
a co konkrétně nezaznělo? Lubo je fajn chlap a dá se s ním pokecat o všem ;-)
Avatar - Emel
6. 4. 2015 18:00
Re: Za rok ztratily nejvíce (Svět motorúúú) - Súperb nekupov
Třináct procent za rok... z ceníku? No to není žádné drama, 13% z ceníku dostaneš běžně slevu na nové...

Ale jo, dojal jsi mě, úplně vidím Lojzu, kterak v JZD nafasoval novýho Supa, ale se slzou oku ho vrací a vytahuje dvanáctsettrojku. Hele, to bylo myšlené jinak - český venkov měl představovat fyzické osoby, které auta nefasují, ale kupují v áčkách.