Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb II na Moje.auto.cz: 13 uživatelských recenzí

David Bureš
Diskuze (8)
Loňský nejprodávanější model střední třídy na českém trhu hodnotí uživatelé Moje.auto.cz ve 13 uživatelských recenzích.

Škoda Superb II loni s přehledem dominovala prodejům vozů střední třídy na českém trhu. Za rok 2010 se v Česku prodalo 4.478 Superbů, což je více než dvojnásobek oproti Passatu, který s 2.220 registracemi skončil ve střední třídě druhý.

Je Škoda Superb na českém trhu úspěšná jen díky svému původu, nebo své konkurenty poráží i vlastní kvalitou? Vedle několika redakčních testů napoví 13 uživatelských recenzí na Moje.auto.cz. Co na Superbu II říkají její majitelé?

Podrobnou recenzi o Superbu s motorem 1,8 TSI (118 kW) z roku 2008 zveřejnil uživatel orange. Ten si na svém automobilu pochvaluje kultivovaný motor se slušným výkonem, pohodlná sedadla a bohatou výbavu jeho verze Elegance, která zahrnuje natáčecí xenonové světlomety, duální klimatizaci či parkovací senzory. Slabými stránkami jsou vyšší spotřeba, hluk od pneumatik, ale také třeba malá odkládací schránka na brýle, do které se brýle nevejdou.

Uživatel Peca-P vlastní Superb II z roku 2008 poháněný vrcholnou motorizací 3,6 V6 FSI (191 kW) s pohonem všech kol. Majitel o vidlicovém šestiválci tvrdí, že je to varianta, která nemůže nikoho zklamat, pohon 4x4 pak znamená, že auto v zimě opravdu projede tam, kde ostatní stojí. Velký motor ale znamená vyšší spotřebu, kvůli jeho hmotnosti je vůz navíc nedotáčivý.

Superb II GreenLine s naftovým čtyřválcem 1,6 TDI (77 kW) je v garáži uživatele filko. V jeho poetické recenzi se dozvíte, že motor nemá výkonu na rozdávání, ale jeho prioritou je spotřeba. Nevýhodou je podle majitele pouze pětistupňová převodovka či tvrdší podvozek.

Zájemce o variantu kombi by neměli přehlédnout vysoce hodnocenou recenzi uživatele Laco. Jeho Superb II je poháněn motorem 1,8 TSI (118 kW) a vybaven pohonem všech kol. Tomuto uživateli se na svém autě líbí luxusní interiér, kultivovaný motor a samozřejmě velký zavazadlový prostor. Mezi slabé stránky Laco ale řadí relativně úzký vnitřní prostor a vyšší spotřebu.

Zbývající uživatelské recenze Škody Superb II, ať už ve variantě sedan, nebo kombi, najdete na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (8)
16. 6. 2011 17:45
Re: Superb II
Pokud je to pravda, tak zcela souhlasím s Johny.Rico. To je tedy síla.
Avatar - Johny.Rico
16. 6. 2011 13:59
Re: Superb II
To jsou ku*vy, fakt :no:
Avatar - Johny.Rico
16. 6. 2011 13:59
Re: Superb II
Tak to je humus 8-s 8-s :no: :no: :no:
16. 6. 2011 02:34
Re: Superb II
Já bych vybíral z čtveřice Honda Accord, Toyota Avensis, Ford Mondeo a Subaru Legacy, (to ale není možné zakoupit v kombinaci s dieselem v automatu), ještě mně napadá Mazda 6, ta ale je uvnitř o něco menší a mám za to, že k dieselu není možné mít automat, ale nutno ověřit. Na motory TDCi, které Ford kupuje od francouzského koncernu PSA, bych se ale nejprve informoval, nejsem si jist jak je to s jejich spolehlivostí.
Mějte se
Michal