Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb na hradě absolvovala výměnu stráží

Ondřej Láník
Diskuze (20)
První model Superb totiž převzal v prosinci roku 2003, a nynější výměnou tak, podle tiskové zprávy výrobce, vyjadřuje svoji spokojenost s vozem. O tom svědčí i fakt, že Správa Pražského hradu využívá celkem třináct vozidel Škoda Superb.

Prezident České republiky Václav Klaus převzal vůz Škoda Superb dne 19. října 2006 na Pražském hradě. Není to však první vůz modelové řady Superb, který měl současný prezident republiky k dispozici. První model Superb totiž převzal v prosinci roku 2003, a nynější výměnou tak, podle tiskové zprávy výrobce, vyjadřuje svoji spokojenost s vozem. O tom svědčí i fakt, že Správa Pražského hradu využívá celkem třináct vozidel Škoda Superb.

Automobil Škoda Superb určený pro prezidenta ČR je vybaven benzinovým šestiválcovým motorem V6 2.8 30V s výkonem 142 kW a pětistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic. Výbava vozu vychází ze sériového provedení Elegance a je rozšířena o další prvky. Na obou stranách přední části černé limuzíny Superb jsou např. umístěny speciální nosiče prezidentských standart.

V interiéru jsou instalována sedadla potažená černou kůži. Komfort cestování zpříjemňuje střešní okno, sluneční rolo na zadním okně a další nestandardní prvky výbavy zadních sedadel. Ve výbavě nechybí integrovaný navigační systém umožňující příjem TV signálu, digitální Sound-Systém, telefon, vysílačka a maják se sirénou. Prezidentský automobil je mimo jiné vybaven všemi dostupnými prvky aktivní i pasivní bezpečnosti.

Člen představenstva společnosti Škoda Auto a.s. Martin Jahn při předávání vozu řekl: „Myslím, že Superb na Pražský hrad logicky patří. Ostatně stojí za to připomenout, že model Superb může důstojně reprezentovat rodinu, manažera, jezdit jako vůz taxislužby, nebo sloužit i jako vládní, ministerský či prezidentský automobil.“

Ondřej Láník
Diskuze (20)
24. 10. 2006 10:44
Re: Superb
Škoda strmě roste, Karosa roste, Avia žíje, Liaz možná zmrtvýchvstane a Tatra? Tatře se daří, už jen aby obnovila výrobu osobních aut. Snem zůstávají nové limuzíny, chce to radikální, šokující vstup do poloprémiové třídy a vláda by s tím mohla pomoct. Superby a Tatry na hrad !!! :yes:
Avatar - jnkd
23. 10. 2006 20:53
Re: Superb
Vsadím boty že vláda ODS (bude-li nějaká) taky nebude jezdit Škodovkama ale bude jezdit autama jako "Paroubtek a banda jeho přisluhovačů" (citace). pokud budou mít Superby nebo nedej bože Octavie či nějakou Tatru (klidně starší ale pořád dosti reprazentativní vůz) tak mi pošli adresu a já posílám ty boty ...
23. 10. 2006 11:30
Suprb ... cary mary fuk ... A8
... a prezident jezdi v A8:-)) Bylo zajivavy jak na zacatku volebniho obdobi Vaclav Klaus prosazoval heslo "Cesky prezident v ceskem voze.." a ejhle najednou je audinka jaksi drobatek lepsi;-) Nebo, ze by superb furt stal v servisu?;-))
23. 10. 2006 11:29
kde je chyba ?
[odkaz]