Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb SportLine: Snížený podvozek a nový design kol

Ondřej Chamilla
Diskuze (53)
Dobře známé jméno SportLine přináší sportovní paket pro Škodu Superb. Vůz dostal kromě sníženého podvozku zejména nový design kol a černý paket.

V rámci autosalonu ve Frankfurtu, který se koná již za dva týdny, zažije svou světovou premiéru Škoda Superb s paketem SportLine. Název Sportline budou mnozí lidé znát již z modelu Favorit. Paket je pak dostupný jak pro liftback, tak pro combi. Dostupnost na českém trhu a základní cenu ve srovnání s výchozí výbavovou linií zjišťujeme.

Čím se tedy SportLine liší od běžných Superbů? Vůz jezdí na nových černých osmnácti a devatenáctipalcových litých kolech, má zatmavená okna, což se u Škody označuje jako Sunset, a hlavně o 15 mm nižší podvozek pro ostřejší chování v zatáčkách.

V interiéru najdete tříramenný, kůží potažený sportovní volant, koženou řadicí páku, nebudou chybět ani sportovnější sedadla s jinými potahy, hliníkové pedály či dekorační prvky imitující karbon.

Vůz automobilu je přiostřen zejména černým paketem, kdy odpadá jakékoliv pochromování vnějších části, rámy oken, maska chladiče či kryty zrcátek jsou tedy v černé barvě. Rovněž ochranná lišta na spodním okraji dveří se zdá být výraznější. Paket Sportline pak má být dostupný pro všechny agregáty kromě základní čtrnáctistovky TSI/92 kW (která na českém trhu stejně není) a naftové 1.6 TDI.

Úplnou novinkou v nabídce je model Rapid Monte Carlo, doposud měl tento paket totiž pouze hatchback Spaceback, nyní se jej tedy dočkal i liftback, který byl dříve nabízen maximálně s paketem Emotion (zatmavené svítilny, lakovaný zadní spoiler atd.).

Ve Frankfurtu pak Škoda ukáže kromě kompletní modelové nabídky rovněž úspornou Škodu Superb GreenLine, model Rapid Spaceback ScoutLine, nový Superb Combi, stejně jako Octavii RS 230 a koncept Fabie R5 Combi.

Ondřej Chamilla
Diskuze (53)
Avatar - Emel
5. 9. 2015 21:25
Re: škodovka bude furt jen škodovka...
Divím se, že si u auta v téhle třídě dovolí takovéhle řešení. To už je to i u toho Superbu lepší, tam je aspoň výplň v celé výšce masky, tady jen přes tři žebra z pěti...
5. 9. 2015 12:32
Re: škodovka bude furt jen škodovka...
Na jiných maskách Mercedesu je zamaskovaný stejně jako předpokládám u Renaultu - za plastovým znakem přímo v masce (plastová hvězda ;-\ ). Jen u té klasické, kde je znak ("zaměřovač") na kapotě, tuhle možnost nemají. Jenže Mercedes má vpředu těch senzorů více; když není vidět centrální radar, je vidět něco jiného (S-Klasse, kterou jsi ukázal, má jen radary tři, ne jen jeden, a to jen vpředu, další jsou vzadu).
5. 9. 2015 11:53
Re: Rovnaké
Galerie by měl mít na starost grafik, respektive grafička (Renata?). Pokud popisek obsahuje pouze stručný popis toho, na co se to vlastně dívám, tak nevidím problém v tom, že autor fotky nevybírá a můžou být původem z jiného článku. Ta fotka bude pořád stejná, popisek tedy bude pořád relevantní.

Když jde o fotky například z autosalonu, tak jsou to nové fotografie, ne archivní. Některé galerie tu popisky měly, takže to jde. Jen se musí chtít.
Avatar - Covenant
5. 9. 2015 10:37
Re: Snížený podvozek a nový design kol NO TO JE POKROK Z KVA
Ano Škoda Henlein ta vždy potěší >:D

[odkaz]
Avatar - moreczech
5. 9. 2015 07:02
Re: škodovka bude furt jen škodovka...
No dyť, možná Mercedes od Renaultu nebude brát jen nejlepší maloobjemové motory, ale i lépe zmáknuté adaptivní tempomaty ;-) Koneckonců aliance Renault-Nissan a Daimler už spolupracují na kdečem...