Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda svolává k opravám 12.700 aut s motorem 2,0 TDI

redakce AUTO.CZ
Diskuze (58)
Svolávací akce se na českém trhu týká asi 800 vozů Škoda.

Svolávací akce Volkswagenu, o které jsme psali včera, se týká také majitelů vozů Škoda.

Automobilka z Mladé Boleslavi musí svolat majitele zhruba 12.700 aut s naftovým motorem 2,0 TDI k opravám kvůli možným problémům se špatným těsněním nebo trhlinám v hadičkách s naftou.

Opravy se týkají i 792 tuzemských majitelů aut. ČTK to dnes potvrdil mluvčí automobilky Jozef Baláž. Kontrolu by měli podstoupit majitelé modelů Octavia, Superb a Yeti, které byly vyrobeny v letech 2009 až 2012 a mají motor 2,0 TDI.

Majitelé aut se o opravě vozidel podle Baláže dozvědí v dopise, kde bude i pozvánka do servisu. Oprava potrvá zhruba 30 minut a bude bezplatná.

"Jedná se o preventivní opatření, vůz je možné nadále provozovat až do provedení opravy," uvedl Baláž.

Závada se údajně může projevit mírným zápachem po naftě. Automobilka v tom případě doporučuje vozidlo odstavit a informovat o tom autorizovaný servis.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (58)
19. 1. 2012 18:22
Re: ŽÁDNÁ ŠKODA
tak to vies velmi malo...1,4 44kw a 50 kw boli OHV...ja milujem OHV a hlavne 2ventil :yes:
Avatar - dr.biker
19. 1. 2012 17:01
Re: Dotaz
Protože ve služebním autě najede hodně km a tráví hodně času, takže je logické, že mě to zajímá, když mu může prasknout vstřikovací potrubí a tím pádem může dojít k požáru vozidla v krajním případě a tím pádem i ohrožení života mého otce, tak proto mě to zajímá.
Avatar - Meridiano
19. 1. 2012 15:43
Globálny problém výroby
Chybnú sériu vyrobil subdodávateľ nie priamo VW group a už vôbec nie Škoda, ktorá tento konkrétny motor nikdy ani nevyrábala. Otázne je, či bol nevhodne zvolený výrobný, alebo technologický postup resp. technickou chybou priamo výrobe. Možné je aj tom že na výrobu bol použitý menej kvalitný polotovar. Pre mňa je skôr dôležité, či to bolo spôsobené ľudskou chybou zo strany subdodávateľa, alebo VW , ktorý neúmerne tlačí na dodávateľské subjekty svojou ekonomickou stratégiou. Ak ide o ekonomické aspekty myslím, že čoskoro to bude globálny problém týkajúci sa čoraz väčšieho počtu výrobcov a ich dodávateľov. Doplatí na to potom skoro každý zákazník.... :no:
Avatar - bubucci
19. 1. 2012 15:06
Re: o škodovce
Tak pořád o hodně zajímavější počtení, než od místních ''kazatelů''
19. 1. 2012 14:28
Re: ŽÁDNÁ ŠKODA
Pokial viem, do Fabie sa motory s rozvodmi OHV nikdy nemontovali...