Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda testuje SUV Kodiaq v ulicích Prahy. Stále jako mulu připomínající Yeti (+video)

Jan Mička
Diskuze (32)
Připravované sedmimístné SUV Škoda Kodiaq si odbude světovou premiéru už na podzim v Paříži, zatím ale stále neznáme jeho skutečnou podobu. Vůz se stále testuje dokonce i v centru Prahy.

Fotografie z testování nafouknuté muly podobné Škodě Yeti jsme přinesli už loni v březnu, přičemž tehdy se spekulovalo o modelu Snowman. Bylo to v době, kdy ještě nikoho nenapadlo, že se nové sedmimístné SUV bude jmenovat Kodiaq, že ale půjde o něco většího a zejména modernějšího než jenom standardní yeti, muselo naopak být jasné úplně každému. Pořádně vystouplé lemy blatníků, protažený rozvor, radar aktivního tempomatu ukrytý v masce chladiče… indicií bylo zkrátka dost.

Nejnovější fotografie a video nám zaslal čtenář Petr, který tento týden zachytil tajemnou mulu poblíž pražského Rudolfina. Vůz vypadá naprosto stejně jako ten z loňského března a liší se pouze státní poznávací značkou. Blízký průjezd odhaluje umělé „natažení“ zadních dveří (přibližně v jejich třetině je jasně patrný spoj) a podle čtenáře Petra byla uvnitř vidět jinak tvarovaná přístrojová deska s navigací Columbus. Co se toho dne testovalo, však můžeme pouze odhadovat.

Zatímco v českých ulicích si zatím musíme vystačit pouze s mulou připomínající Škodu Yeti, u našich sousedů se už prohánějí zamaskované prototypy kodiaqu v jedné z posledních fází testování. Naposledy se na internetu objevily fotografie vozu koncem května, přičemž podle zatížení zádi zřejmě šlo o ladění zadní nápravy. Nastavení se nesmí podcenit, protože je pravděpodobné, že se vůz občas i trochu nadře. Nejenže nabídne až sedm míst k sezení, ale stejně jako koncernový sourozenec Volkswagen Tiguan utáhne přívěs o hmotnosti až 2,5 tuny.

Jan Mička
Diskuze (32)
12. 6. 2016 23:21
Snad Kodi
V Brně na Výstavišti v pavilonu P se něco děje. Škodovka tam má nějakou tajnou akci. Zitra by to mělo vypuknout. Dnes to tam Škoda připravovala.
Avatar - vabis
11. 6. 2016 21:51
Kody klepe na dveře
Už se na Kodyho těším :yes: :yes: :yes:
11. 6. 2016 21:13
Re: hehe
Môže to byť aj chybka ako píšeš. Lebo na výduchoch klimatizácie je ešte krištáľ. Lenže trochu hore vyzerá akoby tam sa prekrívali dva materiály (ako pišeš) ale v skutočnosti je to niečo na skle, ale v koncepte to nie je :-| . Proste mi ten obrazok nezapadá do konceptu :-(
Avatar - twistedTSD
11. 6. 2016 11:40
Re: Embéčkáreň bez českého mena
Zkopírovaný bazarový článek staré oktávky, super. Něco relevantního ke Kodiaqu?
Avatar - Auto CZ
11. 6. 2016 11:24
Embéčkáreň bez českého mena
Embéčka využíva mechaniku koncernu Volkswagen, technické problémy sú teda v podstate rovnaké aké trápia Golf, či iné sesterské typy. Platí to napríklad pre prevodovky, päťstupňovú manuálnu a dvojspojkovú DSG, ktorá niekedy ledva zvládne 100 000 kilometrov. Modely s karosériou kombi okrem toho kvária praskajúce pružiny zadnej nápravy.
Častým zdrojom komplikácií je aj vznetový motor 2.0 TDI PD, teda verzia so združenými vstrekovačmi. Zväčša ho trápi zvýšená spotreba oleja, problémy s dvojhmotovým zotrvačníkom a v nemálo prípadoch aj praskajúce hlavy valcov. Citlivejšie je pritom prevedenie so 16 ventilmi, no ani „osemventil“ na tom nie je oveľa lepšie.
Medzi zážihovými agregátmi sa ako rizikové javia 1.6 FSI, no najmä 1.2 TSI a tiež jeho väčší súrodenec 1.4 TSI. V oboch prípadoch im spôsobuje ťažkosti nechválne známa rozvodová reťaz. Bezproblémový nebýva ani motor 1.8 TSI, pri ktorom hrozia praskliny v hlave valcov. >:D Takmer všetky prepĺňané motory, ktoré Embéčka používa, zážihové aj vznetové, môžu mať okrem toho problém s turbodúchadlami. Ako najrizikovejší sa v tomto smere opäť javí štvorvalec 2.0 TDI, zvlášť v silnejších verziách z modelov RS.
Embéčka a jej konkurenti Fiat, Ford, Folcvágn,, všetko na F, alebo nový Kodjak to premenuje na všetko na K? Veľké K. :-!