Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v Paříži

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Čekání na zbrusu nový minivůz zkrátila Škoda v Paříži představením ucelené řady modelů s nízkou spotřebou.

Pařížský stánek Škody měl být svým bílým pojetím výjimečný, ale ekologické aktivity automobilek i bílá barva se dnes nosí, a tak hned vedle bílé flotily Škody byla podobně bílá flotila Volkswagenu, SEATu, Lexusu a Toyoty.

Tahákem stánku byl koncept Škoda Octavia Green E Line. Funkční prototyp elektromobilu se sadou Li-Ion článků dostal mj. solární články vkusně integrované do střechy, diodová světla denní svícení v podobě čtyřlístku a dojezd na jedno nabití až 140 km. V příštím roce by měla vzniknout flotila pro ověřovací testy v běžném provozu.

Mnohem blíže každodenní realitě jsou verze Greenline. Přechod na nové motory TDI se vstřikováním common-rail využila automobilka k zavedení označení druhá generace Greenline, byť se například Fabie Combi liší stylisticky od dřívějších provedení jen minimálně. Podstatná je však technika. Pohon Fabií Greenline a Roomsterů Greenline obstarává tříválec 1,2 TDI (55 kW), Superb Greenline, Yeti Greenline a Octavia Greenline mají pod kapotou čtyřválec 1,6 TDI (77 kW). Greenline nově dostaly systém start-stop a inteligentní alternátor, který spalovacímu motoru odlehčuje práci při akceleraci a naopak intenzivněji dobíjí při brzdění motorem.

Novinkou je Octavia Green tec, což je kompromisní varianta Greenline, do které je možné objednávat prvky výbavy, které jsou Greenlinu zapovězeny. Jedná se například o tažné zařízení, nebo větší kola.

Během novinářských dnů Škoda zveřejnila informaci o nové generaci Octavie Tour. Levnější alternativa k Octavii v Paříži vystavována nebyla.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Avatar - Đawson
7. 10. 2010 16:52
to není prní škodovka na elektriku
první byl favorit a to bylo ještě před tím, než se stala škoda součástí koncernu
Avatar - twistedTSD
7. 10. 2010 15:28
Re: Škodovka opět svolává tísíce Fabií
jistě, nemělo by se stávat, že nefungují pytle, přeřežou se pásy, španě funguje ABS, auto začne hořet, zatéká, koroduje, zasekává se pedál...ale stává se to. A světe div se - nejen Škodě!...vlastně snad každému výrobci...jde tedy jen o to, jak se tomu postaví.
Avatar - JDM
7. 10. 2010 14:16
Re: Škodovka opět svolává tísíce Fabií
xD aspoň že tak že se zastaví ale nevím jestli při 150 na dálnici bych chtěl aby mě zhasl motor xD i když vlastně fabie tak rychle nejezdí xD
7. 10. 2010 10:12
Re: Škodovienka moja,
Až na to, že to "rozdovádění" si predstavuješ len vo svojej fantázii... >:D
Bacha, z ulity je obmedzený výhľad. ;-)
7. 10. 2010 09:53
Re: Škodovienka moja,
Líbí se mi, jak si pěkně rozdováděnej a ztrácíš nervy. Ještě udělej haf, haf... hafni, ty poslední dobo! ;-)