Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v příštích letech postaví nový levný model. Dorazí i k nám?

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Jednání Škodovky s indickou společností Tata sice dopadlo neúspěšně, z plánu postavit cenově dostupný vůz však nesešlo.

Před nedávnem jsme vás informovali o rokování mladoboleslavské společnosti s největší indickou automobilkou Tata Motors. Cílem strategického partnerství měla být stavba cenově dostupného automobilu, jenž by byl určen zejména pro Indii a další rozvíjející se trhy. Vůz na platformě zvané A0 Entry měl velikostí odpovídat Fabii.

Z námluv však nakonec sešlo, obě strany se po několika měsících shodly, že spolupráce nepřinese kýžený výsledek. „Společnosti dospěly k závěru, že v současné době se ani technické, ani ekonomické synergie nedají realizovat ve společně požadovaném rozsahu,“ uvedla Škodovka v oficiálním prohlášení.

To ale neznamená, že by ze stavby low-costového auta sešlo. V rozhovoru pro agenturu Reuters to potvrdil Thomas Sedran, ředitel strategie koncernu Volkswagen. Škoda prý cenově dostupné auto odhalí kolem roku 2020 a stále půjde o vůz primárně určený pro rozvíjející se trhy. Zatímco evropské země se s největší pravděpodobností nedočkají, zájemci v Indii, Brazílii či Íránu ano.

Česká automobilka vozy již dávno netvoří jen doma. Mezi plodné výrobní země patří zejména destinace, kde jdou auta s okřídleným šípem ve znaku nejvíce na odbyt, tedy Čína, Indie či Rusko.

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2017 16:54
Re: komponenty s feldy
Nemáš pravdu, ve Fabii II měkčené plasty jsou. S tou technikou máš částečně pravdu, na druhou stranu žádná benzínová motorizace nebyla převzata beze změn a v průběhu výroby se výrazně modernizovaly jak motory, tak podvozek.
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2017 16:51
Re: komponenty s feldy
Fabia II je proti některým konkurentům i další generaci ještě zlatá, co se týče šetření.
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2017 16:48
Re: já osobně doufám,
S tebou, Joky, je opravdu radost diskutovat.
Avatar - speedfred
23. 8. 2017 18:52
Re: já osobně doufám,
nie som škodomil,a šáde som mal iba jednu ( 110R ),ale ide o prácu a následný prospech v ekonomike a zamestnanosti
no a nakoniec,tie autá nie sú až tak zlé ako ich tu očierňuješ.
23. 8. 2017 17:58
Re: já osobně doufám,
Kdo se má těch pár set km na západ jako prase v žitě? Možná tak někteří šéfové a rentiéři. Jinak ostatní mají stejné starosti jako my. jak ušetřit na dovolenou, auto potomkovi na školu atd.