Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Škoda Vision D – Statické představení studie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Na koncernovém večeru Volkswagen Group měla premiéru designová studie Vision D, která je ukázkou nového stylu značky Škoda.

Designová studie Škoda Vision D představuje pětidveřový liftback, jehož karoserii charakterizují velmi čisté linie. Díky tvaru střechy a sklonu zadního okna silně připomíná současnou Octavii, které se přibližuje i velikostí, resp. bez přímého srovnání působí na pohled dokonce dojmem většího vozu.

Automobilka bohužel k vozu neuvádí, žádné bližší technické informace, které by odhalily přesné rozměry. Studie má působit především svým designem a nepředstavuje budoucí model, který má opouštět výrobní linky. Některých detailů, jako je například maska chladiče, tvar světlometů se ovšem u sériových modelů dočkáme, stejně jako ostřejších linií na bocích nebo kapotě motoru.

ŠKODA.AUTO.CZ - Vše o značce Škoda na Auto.cz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - Ferfi
5. 3. 2011 22:49
Slovak dizajn
Milý Ybalgin,
Mne sa naopak tento koncept veľmi, ale veľmi páči :yes:
Exteriér navrhol p.Kabaň a interiér ďalší Slovák Peter Olah a som na oboch hrdý.
Navrhnúť jednoduchý a zároveň oku lahodiaci dizajn so zachovaním dizajnových proporcií z predchádzajúcich úspešných modelov-ja v tom vidím napr. Rapid je podľa mňa kumšt.
Veľmi by som si prial, aby sa tento model dostal do výroby. Ja v tom focus nevidím, naopak, ako sa na to auto pozerám spredu, zboku, či zozadu, stále to je škoda. Neváhal by som si ho kúpiť.
4. 3. 2011 17:17
Re: Zajímavý clánek
Opustit užitkové vozy, to byla hrubá chyba Škody, ale neměla na výběr. Impotentní podvozková plošina na které je postavená Fabie nedovolovala postavit nástupce Felicie Pickup.
Větší SUV by se mohlo chytit, bude hodně záležet na tom ,co koncern Škodě dovolí vyrábět. A ten asi nic moc skvělého nedovolí, aby nebyla ohrožena pozice Q5/7.
Avatar - Plautus
3. 3. 2011 08:11
Re: Studené video ještě studenějšího auta
Plný súhlas :yes:
3. 3. 2011 00:31
Studené video ještě studenějšího auta
Zde nechci hodnotit auto jako takové - to na mě působí jako maketa v tak 60-70% stádiu dokončení konceptu a pro mě je na něm zajímavé snad jen to, že je to Škoda - ale prezentační video konceptu.

Studená až chirurgicky strohá minimalisticky pojatá videoprezentace auta, které jak provedením detailů exteriéru i interiéru včetně volby barev a zcela fádního nekontrastního prostředí resp. podkladu zaujme asi jen velmi omezený počet lidí. O strhující akci a úchvatných a neotřelých záběrech asi není potřeba mluvit. Já mezi kladně hodnotící nepatřím. 8-s 8-s
Avatar - Plautus
2. 3. 2011 19:02
Re: Biely kelímok
Prečo tu vyťahuješ národnú hrdosť? Čo to má spoločné s mojou kritikou tohto konceptu? Mám chváliť biely kelímok i vtedy, ak ma ničím neoslovil, len preto, že ho navrhoval Slovák? To, že je to šikovný mladý človek nikde nepopieram, ale toto dielko mi práveže príde až príliš spútané doterajšími "dizajnovými markantami" značky Škoda, ktorými sú strohosť a dovolím si povedať až dizajnová nezáživnosť. To, že sú z toho niektorí "odviazaní" im vôbec neberiem, ale pre mňa je to exteriérovo slabé dizajnové cvičenie a žiadny dôvod na chválu a slávu Kabáňovho mena v tomto prípade nevidím. Ak by s takýmto konceptom prišla iná značka, tak by bol prijatý veľmi vlažne, prípadne s ostrou kritikou.
Každopádne prajem Jozefovi Kabáňovi veľa úspechov a hlavne voľné ruky pri tvorbe. Škode tiež ;-)