Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Road Trip to Wörthersee: Byli jsme u toho

Diskuze (2)
Jezero na jihu Rakouska se na jeden den změnilo v Mekku tuningu a příznivce VW, Škodovek, Audi a SEATů.

Tuningový sraz GTI Treffen u Wörthersee, čtvrtého největšího jezera v Rakousku, se během 31 let vypracoval mezi nejvýznamnější automobilové akce v Evropě. To, co začalo v roce 1982 jako setkání asi stovky příznivců VW Golf GTI, dnes snese v jistém slova smyslu srovnání s velkými autosalony.

Před několika lety se do organizace zapojil přímo sám Volkswagen a na GTI Treffen přivedl i další koncernové značky – Audi, SEAT a Škodu. Každý z tohoto čtyřlístku předvádí novinky ať už z oblasti designových studií, nebo přímo produkčních modelů.

Nová komunikační strategie české Škoda Auto začíná této akce bohatě využívat. Přestože mezi účastníky srazu stále jasně převažují majitelé vozů VW, Škoda se nekrčí v koutě. Naopak! Se svou letošní účastí spojila velkou akci pro česká média a jako vrchol programu přidala trochu kultury. Vezměme to ale hezky od začátku.

Road Trip to Wörthersee

Z Prahy k Wörthersee Škoda vypravila osm tříčlenných posádek, které na tuningový sraz vyrazily ve Fabiích RS a Octaviích RS. Dvojici novinářů vždy doprovázela jedna známá osobnost. V případě Auto.cz byla posádka ve složení Lukáš Vaverka, Patrik Vacek – sportovní redaktor Blesku – a moderátor Kamil Bartošek, známý jako Kazma.

Cestu mohli v reálném čase sledovat fanoušci na facebooku na oficiálním profilu Škody, kam všechny posádky posílaly pomocí iPadu fotky. Tým s účastí Auto.cz byl mimořádně úspěšný, získal ocenění za nejoblíbenější fotku i nejoblíbenější posádku. Uznejte, že pro ryze mužskou sestavu je to v konkurenci modelek velký úspěch…

Tuningová okupace

Samotná akce je situována do městečka Reifnitz, které na jeden víkend víc než zdesetinásobí počet obyvatel. K celoroční pětistovce totiž přibude víc než 5000 účastníků srazu. Další se musí usadit v okolních vesnicích a do Reifnitzu pouze přijíždí na lodích nebo dochází pěšky.

V našich podmínkách je to těžko představitelné, ale v Rakousku to funguje. A bez viditelných protestů místních obyvatel nebo zelených aktivistů. Pro vesničky okolo Wörthersee je tato akce skvělou příležitostí, jak utržit nějaké peníze a hlavně propagovat svůj region.

Na místě nechybí řada možností, jak se automobilově-kulturně vyžít. SEAT lákal na svoji Party loď, Volkswagen předvedl nejrůznější opravdu hodnotné tuningové úpravy, které se střídal živý zpěv. Škoda vsadila na přítomnost svých rallyových závodníků, zážitek Let‘s get dirty! (vizte video) a ještě něco navíc…

Tiësto: Remember, Škoda is the best car ever

Pomyslným vrcholem bylo ze škodováckého pohledu vystoupení nizozemského DJ Tiësto. Známý umělec, který je společně se zpěvačkou Anastacia mediální tváří Škody, k Wörthersee přijel v rámci svého turné Meet Tour. Bezplatný vstup na koncert, uspořádaný hned vedle expozice Škody, využilo několik tisíc příznivců.

Tiësto na pódium dorazil v Citigo a z podobného auta také mixoval své vystoupení. Koncept Citigo DJ Car byl totiž v hlavní roli. Pojízdný vůz má v zadní části kompletní DJskou výbavu. Lehce polní podmínky zamotaly hlavu realizačnímu týmu. Hudba dvakrát vypadla, publikum se ale nenechalo znechutit. Nakonec se Tiësto po necelé hodině a půl rozloučil větou: „Remember, Škoda is the best car ever.“

Diskuze (2)
Avatar - Jurrisek
1. 6. 2012 06:15
Re: Škoda Roadster
ne neslušelo ;-\ [odkaz] tohle ano
31. 5. 2012 10:25
Škoda Roadster
Tohle by škodovce slušelo...
[odkaz]