Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda kvůli čínskému trhu prodlouží Yeti o šest centimetrů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Škoda Auto chce kvůli čínskému trhu prodloužit svůj terénní model Yeti. Auto získá na délce 60 mm. Produkce v závodě Škody v Šanghaji začne za dva roky

Škoda Auto chce kvůli čínskému trhu prodloužit svůj terénní model Yeti. Auto získá na délce 60 mm. Produkce v závodě Škody v Šanghaji začne za dva roky. Novinářům to dnes řekl předseda představenstva Škody Winfried Vahland.

Škoda by letos mohla v Číně prodat přes 200.000 aut. Automobilka loni na svém největším odbytišti prodala přes 180.000 vozů a letos chce růst rychleji než trh, který má tempo mezi osmi a 12 procenty. V prvním čtvrtletí Škoda v Číně zvýšila prodej o 27 procent.

Yeti má být čtvrtým modelem Škody, který bude firma v Číně vyrábět. Od roku 2007 firma postupně v závodě v Šanghaji začala vyrábět Octavii, Fabii a Superb. „Číňané mají rádi vzadu více místa. Pokud Yeti prodloužíme, budeme mít na místním trhu úspěch,“ řekl Vahland. Vedle produkce Yeti v Číně se má rozšířit i jeho výrova ve východočeských Kvasinách.

Vahland rovněž potvrdil, že firma na podzim začne v Česku nabízet nové malé rodinné auto, které se má vyrábět v Bratislavě. „Zatím nevím, zda bude uveden na autosalonu ve Frankfurtu, a chci to napětí udržet,“ uvedl.

Od příštího roku chce Škoda dodávat na trh nový model každý půlrok. Za dva roky by se mohl v sériové výrobě odrazit koncept Vision D, který Škoda na autosalonu ukázala.

Škoda u čínských modelů používá některé prvky, které by se mohly objevit v ČR. Jedním z nich jsou zadní LED svítilny, které do evropských verzí zatím nemontuje. „Je to díl za nízkou cenu, který bychom mohli z Číny dovážet,“ dodal. Zatím naopak 60 procent dílů pro škodovky míří z Evropy do Číny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - pelikoš
19. 4. 2011 19:23
Re: Anketa
>:-[] ;-)
19. 4. 2011 17:51
Re: keď to hrabe
A proč ? Nic ze nezmění. Pořád to budou platit obyvatelé. Jen někdo nový dostane příležitost stát se miliardářem. Proto se to dělá.
19. 4. 2011 17:47
Re: keď to hrabe
Stejně tak Paroubků, Rathů, Mečiárů, Ficů, Slotů.... Dobře jim tak >:-[] >:D
Avatar - gld
19. 4. 2011 17:32
Re: keď to hrabe
Pri vzorke 1,3 miliard ľudí je vysoko pravdepodobné, že tam majú viac Václavov Klausov ako u vás >:-[]
Avatar - rohYpnol
19. 4. 2011 15:29
Re: Anketa
Mělo by být:
Ano
Pravděpodobně ano
Možná ano
Teoreticky ano
Hypoteticky ano
Ano ale možná taky ne >:D