Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SL 55 AMG – Safety Car z F1 na silnici

Miroslav Kudělka
Diskuze (29)
AMG představil nový výkonnostní kit pro model SL 55. Ten vychází přímo z loňského oficiálního Safety Caru pro závody F1...

AMG představil nový výkonnostní kit pro model SL 55. Ten vychází přímo z loňského oficiálního Safety Caru pro závody F1.

Výkonnostní kit pro již dostatečně výkonný model M-B SL 55 nijak nezasahuje do parametrů pohonné jednotky. Soustředí se na vylepšení podvozkových skupin a možnost dlouhodobé vysoké zátěže motoru.

Přídi vozu dominuje nový nárazník se spoilerem, tvarově identický se Safety Carem, který má větší otvory pro přívod chladícího vzduchu. Ten je přiváděn tak k přídavnému chladiči motorového oleje, aby byla zajištěna dlouhodobá stabilita vysokého výkonu motoru (368 kW a 700 Nm).

Podvozek dostal nové pružící jednotky s tužšími pružinami i tlumiči jejichž charakteristika je odvozena také od Safety Caru. Novému odpružení byl přizpůsoben také stabilizační systém ABC. Za velkými 19“ koly s pěti dvojitými paprsky a pneumatikami 255/35 ZR 19 vpředu a 285/30 ZR 19 vzadu se ukrývají nové, výkonnější brzdy. Duté a vrtané kotouče mají průměr 380 mm, o 20 více než série, a plovoucí třmeny. Brzdy vykazují větší tepelnou odolnost a jejich nové charakteristice byl přizpůsoben také systém SBC, jenž je ovládá.

Miroslav Kudělka
Diskuze (29)