Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovenský závod automobilky Kia zvýšil výrobu o 4,7 procenta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Téměř dvěma třetinami se na celkové produkci závodu nedaleko Žiliny podílel v pololetí sportovně-užitkový vůz Kia Sportage. Zbytek připadl na modely Kia cee’d a Kia Venga.

Slovenský závod korejské automobilky Kia Motors v prvním letošním pololetí zvýšil výrobu meziročně o 4,7 procenta na rekordních 177.900 vozidel. Informovala o tom továrna, z jejichž výrobních linek loni sjelo 338.000 vozů. To byl nejlepší roční výsledek od zahájení produkce na konci roku 2006.

Produkce motorů ve slovenské divizi Kia Motors, která zaměstnává přes 3800 lidí, od ledna do konce června vzrostla meziročně o 11 procent na více než 318.000 kusů. Továrna je dodává i do sesterského závodu Hyundai v Nošovicích.

V prvním letošním pololetí jediný výrobní závod automobilky Kia Motors v Evropě pokryl 59 procent prodeje značky Kia na evropském trhu. Nejvíce vozů slovenská továrna automobilky vyvezla do Británie, Německa, Španělska a do Itálie.

Automobilový průmysl je jedním z hlavních motorů slovenské ekonomiky. Kromě automobilky Kia mají své závody v zemi pod Tatrami německý Volkswagen a francouzská skupina PSA. Tři továrny těchto automobilek loni smontovaly rekordních téměř 1,04 milionu automobilů, čímž si Slovensko v přepočtu na obyvatele udrželo pozici největšího výrobce aut na světě.

Význam automobilového průmyslu pro slovenskou ekonomiku se ještě zvýší po dokončení připravovaného závodu automobilky Jaguar Land Rover, který by výrobu u Nitry měl zahájit v roce 2018.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Re: Spolahlivost
Vlastník Passatu? Podľa štýlu a pravopisu som ťa tipoval na školáka,čo si na svoj prvý vodičák ešte musí pekných pár rokov počkať...
Avatar - 3_diamanty
30. 7. 2016 22:56
Re: Spolahlivost
nastastie tie kdejake dizlove stare passaty a golfy uz dnes z ciest miznu hodne rychlo... taketo dymiace lokomotivy dnes uz nikto nechce

mam par kolegov ktori este pred par rokmi boli za dizel a dali by za neho cokolvek .. ale dnes uz jazdia s benzinmi a to velmi radi ;-) ...
30. 7. 2016 22:37
Spolahlivost
Ked nove auto jedine Kia,Huyndai,suzuki to su kvalitne auta.nemaju Drevo a kozu na palubovke ale su spolahlive a v testoch kvality porazaju predrazene koncerny VW.Nevedia co za tie auta pytat nemci a kvalita sla do * uz pekne davno profituju len zo znacky ci je to Skoda aj Audi a pod...Sikmooky spravili kus prace a dali aj VW po papuly a to je dobre.Ich era so starymi TDi-ckami je davno prec.Nove su len imigovky nic ine...A to som vlastnik passatu 2001 rocnik. :no: :no: :no: :no:
30. 7. 2016 21:26
Re: Skvělá práce
Zdravě sebevědomí jedinci nezávidí, ani nemají potřebu se neustále porovnávat s ostatními, jestli není někdo lepší. Proč by někdo něco takového dělal u korejských aut ?
Avatar - 3_diamanty
30. 7. 2016 21:03
Re: Skvělá práce
sportage a tucson su dnes uz europske ( aj svetove ) bestsellery na poli SUV ... ale neprekvapuje ma to... ozaj paradne vozy s stylovym a charizmatickym dizajnom ktory sa neokuka a s velmi sikovne strihnutymi motormi a vybavami ... :yes:

a vsadim sa ze tieto paradne SUVecka korejcom hodne europskych znaciek zavidi aj ked si to z nich nikto neprizna samozrejme ;-)