Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovenský závod VW zastaví na dva týdny výrobu kvůli dovoleným

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Slovenská montážní továrna německé automobilky Volkswagen zastaví od pondělí příštího týdne produkci kvůli celozávodní dovolené. Výroba znovu naběhne po dvou týdnech, informoval ČTK mluvčí společnosti Vladimír Machalík.

"Dvoutýdenní klid ve výrobě využije Volkswagen Slovakia na pravidelnou kontrolu a údržbu zařízení. Výrobní linky se opět spustí v pondělí 1. srpna," uvedl Machalík. Během volna chce společnost pokračovat v přípravě na výrobu nového modelu rodinného vozu, kterou chce zahájit ještě letos. "Podílet se na nich bude přibližně 250 zaměstnanců Volkswagenu a dodavatelských firem. Realizovat budou stavební práce a instalace technologických zařízení," dodal mluvčí.

Celozávodní dovolená v největší české automobilce Škoda Auto je letos v termínu od 25. července do 7. srpna. Výroba se zastaví jako obvykle ve většině provozů po odpolední směně 22. července. V případě výroby Fabie se provoz zastaví na celkem tři týdny, a to až do 14. srpna, potvrdil ČTK mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler. Hromadná dovolená ve Škodovce omezí provoz městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi.

Volkswagen patří k největším slovenským podnikům a exportérům. Dovolená ve firmě tak bude mít patrně dopad i na výsledky průmyslové produkce a bilanci zahraničního obchodu. Delší celozávodní dovolená ve společnosti byla také v předchozích letech. Podobně organizují dovolené i další dva výrobci vozidel v zemi, francouzský PSA Peugeot Citroën a korejská Kia Motors.

Slovenský závod německé automobilky stojící nedaleko Bratislavy se zaměřuje hlavně na montáž vozidel Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne. Letos by k nim mělo přibýt nové miniauto v tří- a pětidveřovém provedení.

Volkswagen loni na Slovensku vyrobil více než 144.000 vozidel oproti 106.000 autům v roce 2009. Téměř celá produkce závodu směřovala na export. Čistý zisk společnosti minulý rok meziročně stoupl o 31,6 procenta na 75 milionů eur, obrat se zvýšil téměř o dvě pětiny na 4,04 miliardy eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
15. 7. 2011 21:12
???
Tak to mi je správa.....
Čo je divné na letnej dovolenke? Veď ju majú prakticky všetci výrobcovia a VW v Bratislave tradične posledné dva júlové týždne. Niekedy je fakt až s podivom, jak sa dá z howna upliesť článok...