Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart byl dosud pro DaimlerChrysler výraznou přítěží

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Německému výrobci minivozů Smart se v posledních letech vůbec nedaří. Podle německého deníku Handelsblatt vykázala automobilka v posledních čtyřech letech kumulovanou ztrátu ve výši 5,21 miliard dolarů.

Německá automobilka Smart GmbH patřící do koncernu DaimlerChrysler příliš radosti mateřskému koncernu v posledních čtyřech letech neudělala. V letech 2003 až 2006 vytvořila automobilka ztrátu ve výši 5,21 miliard dolarů. Uvedl to německý deník Handelsblatt. Deník dále uvádí, že bez značky Smart by loňský zisk automobilky Mercedes-Benz dosáhl 4 miliard eur a nikoli „pouze“ 2,4 miliard. Odborníci na automobilový průmysl se navzdory restrukturalizaci a nástupu druhé generace modelu ForTwo domnívají, že bude Smart ztrátový i v dalších letech. Podle koncernu DaimlerChrysler však bude Smart ziskový už tento rok.

Podle prodejních výsledků je zatím těžké soudit, kde je pravda. V květnu se totiž Smartu poměrně výrazně dařilo, když prodeje vzrostly o 14,7 %. Za prvních pět měsíců však Smart prodal ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 35,1 % vozů méně.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Avatar - freeman
14. 6. 2007 14:17
Re: Ludové ceny ...
Podstate súhlasím s tvojim názorom. Ale čo je u nás bežný človek je v západnej EU je žobrák.