Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Fortwo Brabus: Ochutnávka před Ženevou

Michal Fokt
Diskuze (8)
Na ženevském autosalonu si odbude světovou premiéru také nejsportovnější Smart Fortwo. Měl by mít výkon 120 koní.

Už se stalo tradicí, že Smart svěřuje realizaci nejsportovnějšího modelu v nabídce na Mercedesy specializované tuningové firmě Brabus s výjimkou nebude ani třetí generace německých miniaut. Brabus nám zběsilou nákupní tašku představí poprvé příští týden v Ženevě, už teď si ale neodpustil malé selfpromo.

První dva oficiální snímky auta s podivným lakem karoserie ukazují záď s robustnějším nárazníkem, vybaveným středem vyvedeným párem koncovek výfuku a imitací difuzoru, vašemu zraku nejspíš neuniknou ani prahové nástavce. Snímky přední části chybí, takže se lze domnívat, že právě tam bude změn nejvíce.

Brabus nás ovšem nechává nahlédnout i do interiéru, byť velmi cudně. Vidíme ozdobné prahové lišty, dvoubarevné kožené čalounění s kontrastními švy a firemní koberečky.

Už nějaký čas se spekuluje, že Smart Fortwo Brabus dostane přeplňovaný tříválcový motor 0.9 TCe, vyladěný na výkon 120 koní, tedy 88 kW. V souvislosti s debutem nejrychlejšího Smartu se dá v Ženevě také očekávat představení ostrého Twinga se stejnou technikou. Nepůjde sice tím pádem o hardcore typu Twinga R.S., nicméně svezení by u obou vozů mohlo být, už kvůli pohonu zadních kol, velice zábavné. Hodně bude záležet na tom, jak se obě značky postaví k problematice deaktivace systému jízdní stability...

Michal Fokt
Diskuze (8)
1. 3. 2015 16:24
Re: Brabus
No pokud jezdíte sám, tak to není problém .... já sebou vozím golfový bag místo spolujezdce.
Avatar - praděda7
1. 3. 2015 13:31
Re: Brabus
....možná ne, z kabria by mohla čučet ven... >:D
Avatar - Hammunasakra
1. 3. 2015 12:03
Re: Brabus
Možná nemusela [odkaz] >:-[]
Avatar - praděda7
1. 3. 2015 11:29
Re: Brabus
......vešla, ale musela by se zlomit... >:D
Avatar - Hammunasakra
1. 3. 2015 11:12
Re: Brabus
Jo to jo možná i bageta by se vešla :-)