Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Roadster BRABUS: více výkonu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Rok po uvedení modelů roadster a roadster-coupé na trh se značka Smart rozhodla vylepšit jejich obraz. V modelovém roce 2004 obě varianty dvoumístného sporťáku nabídnou silnější motor a exkluzivní výbavu. To vše s přívlastkem BRABUS.

Zatím nejmladší značka pod křídly koncernu DaimlerChrysler předvede variantu BRABUS na Ženevském autosalonu v březnu 2004. Lákadlem má být především o vice jak 20% navýšený výkon motoru. Zatímco seriové modely disponují 82 k (60 kW), novinka se bude pyšnit hodnotami 101 k (74 kW). Pro sportovní nadšence existuje ještě jiný úhel pohledu: Smart roadster a roadster-coupé v klasickém provedení disponují výkonovou vahou 13,2 kg na každý kilowatt (9,6 kg/k). Nově upravená “dvojčata“ tuto hranici ještě dale snížují na konečných 11,2 kg / kW (8,3 kg/k). Z čehož jasně vyplývá, že sportovní zážiky těchto pouhých 832 kg vážících “drobečků” se stávají ještě zajímavějšími. O čemž svědčí údaje o zrychlení z 0 – 100 za 9,8 s a maximální rychlost 195 km/h.

Nebyl by to smart, aby se spokojil pouze s úpravami pod kapotou. Designeři zasáhli i do vzhledu. Celková bezpečnostní kostra auta stejně jako tzv. „body panely“ jsou tradičně černé, budoucí majitel si však může v případě úpravy BRABUS vybrat i barevnou variantu „speed silver“. Přičemž ostatní části karosérie jsou již laděny v druhé barvě. K další sériové výbavě patří 17palcové ráfky z lehkých slitin, které jsou obuty do pnematik vpředu 205/40, vzadu pak 225/35. Sportovní image a ambice podtrhují navíc i sedadla vyvedená v černé kůži, sada předních a zadních spojlerů nebo zdvojená koncovka výfuku s patřičným zvukovým efektem.

Ceny Smartů v úpravě BRABUS začínají pro Německo na 24.950 EUR za roadster, za roadster-coupé je třeba připlatit dalších 1.620 EUR. Podobné úpravy potkaly již modely Smart Fortwo Coupé a Fortwo Cabrio, chystají se i pro připravovaných model Forfour.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)