Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart v Ženevě 2004

Vitek
Velkou pozornost na stánku budila stále ještě žhavá novinka v podobě sympatického hatchbacku Smart Forfour, který je sourozencem Mitsubishi Coltu.

Hlavním tahákem expozice však byla dvojice nadupaných modelů Roadster a Coupe, které si vzala do parády tuningová firma Brabus.

Roadster a Coupe Brabus – divoké hračky

Dvojice lifestylových sportovních automobilů Smart sice vypadá vážně dobře a dokáže i svižně jezdit, dynamika však za vzhledem přece jen trochu zaostává. Tedy přesněji řečeno zaostávala, protože dvorní úpravce značky, Brabus, si se zážehovou přeplňovanou sedmistovkou trochu pohrál a díky novému turbodmychadlu, mezichladiči stlačeného vzduchu a přeprogramované řídicí jednotce se může pochlubit výkonem 74 kW a točivým momentem 130 N.m. Díky tomu sympatické sporťáčky zrychlí na stovku za 9,8 s a pokračují až k dílku tachometru s údajem 195 km/h. Vždyť mají také výkonovou hmotnost 11,2 kg/kW a Brabus slibuje i zlepšení Achillovy paty všech smartů – sekvenční převodovky. Vozy dostaly sportovní tříramenný volant, kožené vyhřívané čalounění a hliníkové doplňky interiéru.


Vitek