Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smělé plány Aston Martinu: Do roku 2025 chce prodávat dvakrát tolik aut

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Před britskou automobilkou jsou nemalé výzvy, přesto její vedení věří, že může v příštích letech zdvojnásobit počet prodaných aut.

O blízké budoucnosti se v rozhovoru pro agenturu Reuters rozpovídal Andy Palmer, generální ředitel společnosti Aston Martin. Ten říká, že značka by do roku 2025 mohla zdvojnásobit počet prodaných aut, čemuž má pomoci hlavně její první SUV i fakt, že bohatým lidem se více a více daří.

„Bohatí jsou ještě bohatší a chtějí více personalizovat,“ vysvětluje Palmer důvod, proč by se luxusní britské značce mohlo v příštích letech mimořádně dařit.

Očekává se, že do konce letošního roku postaví společnost 6400 vozů a Palmer říká, že do roku 2025 by jejich počet mohl vzrůst na 14000 kusů ročně. Jen připomeňme, že v loňském roce se Aston Martin poprvé od roku 2010 dostal do černých čísel a poprvé od roku 2008 překonal 5000 vyrobených aut za rok.

Obrovský vliv na růst produkce a prodejů má mít pochopitelně první sportovně-užitkový vůz značky, jehož předobraz tvoří koncept DBX. Prodeje mají odstartovat v závěrečném čtvrtletí příštího roku. Palmer věří, že novinka nejenže osloví nové zákazníky, ale přiměje i ty současné, kteří už Aston Martin mají, ale po SUV se do té doby museli poohlédnout u jiného výrobce.

Už v loňském roce se vedení společnosti těšilo z nemalých nárůstů tržeb. Značka si polepšila o 185 % ve Spojených státech, a 133 % v Asii. A to si nejvyšší management ještě postěžoval, že na klíčových trzích nebyla ten rok situace zrovna ideální. Uvidíme, jestli se Aston Martinu podaří slibné plány naplnit, ale zdá se, že má slušně našlápnuto.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)