Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čína ukončí antidumpingová cla na dovoz aut z USA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Čína nebude pokračovat ve výběru antidumpingových cel na dovoz některých automobilů ze Spojených států. Platnost těch současných končí 15. prosince.

Čína začala vybírat sankční cla na dovoz sedanů a SUV s objemem motoru od 2,5 litru 14. prosince 2011. Cla byla odvetou za obchodní politiku USA. Své rozhodnutí Čína tehdy zdůvodnila tím, že americké automobilky, včetně General Motors a Chrysler Group, obdržely státní dotace a dovážejí auta do Číny za dumpingové ceny, čímž poškozují místní automobilový průmysl.

Ministerstvo oznámilo, že ukončí cla, protože v rámci antidumpingového vyšetřování neobdrželo žádnou žádost o jejich prodloužení.

Tempo růstu dovozu aut do Číny v letošním roce zpomaluje, stejně jako zpomaluje růst celého automobilového trhu. Za deset měsíců roku se v zemi podle státního dovozce aut China Automobile Trading prodalo 908.000 vozů z dovozu, což je o 9,6 procenta více než před rokem. Ve stejném období loni prodej vzrostl o 21,7 procenta. Příští rok organizace očekává nárůst prodeje dovezených aut o sedm procent.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)