Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sníh se Yetimu líbil

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Škoda Yeti v bílé barvě s černě lakovanou střechou a v provedení Monte Carlo vypadá i po dvou letech od modernizace stále skvěle.

Navzdory kompaktním vnějším rozměrům je v kabině je skutečně dost místa. Velmi kladně jsme ohodnotili perfektně tvarovaná a barevně skvěle vyvedená látková sedadla.

Posaz je vysoký a přehled o dění kolem vozu výborný. Vpředu mají cestující dost prostoru, vzadu pak potěší spousta místa pro hlavu. Ani vzrostlejší cestující tak nebudou mít problém. Do velmi dobře známé a ergonomicky výtečně řešené palubní desky docela vhodně zapadá zploštělý volant. Palubka i díky měkčeným plastům působí kvalitně. Výbava Monte Carlo není jen pohledná, nýbrž i praktická. Patří do ní nejen parádní sedačky s přitažlivým vzorem, ale i kožený multifunkční volant, tempomat, černá střecha a atraktivní optický paket. Vedle edice Monte Carlo nyní Škoda

nabízí také akční verzi Fresh s bohatou výbavou za zvýhodněnou cenu. SUV volí řidiči většinou s naftovým motorem, ale tentokrát byl pod kapotou méně

obvyklý downsizingový benzinový agregát s přeplňováním. Jeho spotřeba se sice údajně krotí hůř než u naftových motorů, ale právě sledování spotřeby může být zajímavým obohacením dlouhé jízdy.

Schválně, za kolik pojedu trasu tentokrát? Vyzkoušeli jsme jet na plný plyn a s lehkou nohou. Aniž bychom se ploužili, průměr se ustálil kolem šesti litrů na sto kilometrů. Opravdu slušný výsledek. Pokud bychom chtěli využít schopností čtyřkolky k cestě na hory za lyžováním, pak rozhodně s boxem z originálního příslušenství Škoda na střeše. Pohled za páté dveře ukázal dobře tvarovaný a prakticky řešený zavazadelník, který lze podle potřeb upravit díky variabilním zadním sedadlům. Po jejich sklopení dokonce nevznikne ani nepraktický schod. Škoda Yeti 4x4 se hodí jak do města, tak na delší cesty a také do hor, kde se čtyřkolka skvěle osvědčila na horní stanici lanovky na Lipně. A pokud bychom se přece jen dostali do obtíží, mohli bychom využít služeb rozšířené asistence, jež je součástí balíčku Mobilita PLUS s prodlouženou zárukou na 5 let za 990 Kč.

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)