Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sobotkova vláda slibuje dokončení silnice R6

Jan Mička
Diskuze (17)
Mezi Prahou a Karlovými Vary se bude jezdit pohodlněji. Nová vláda slibuje dostavbu rychlostní silnice R6.

Vláda Bohuslava Sobotky chce řidičům ulehčit jízdu z Prahy do Karlových Varů. Plánování dostavby rychlostní silnice R6 se přitom dá považovat za velký úspěch, podle serveru iDnes.cz totiž minulé vlády tento bod dosud nezahrnuly do svého programu.

Dostavbu rychlostní silnice R6 bude financovat stát společně se zdroji z Evropské unie. Přestože má tento plán skutečně velkou prioritu, stavební práce zřejmě nebudou probíhat tak rychle, jak by se předpokládalo. Pozdržet je totiž může dokončování projektové dokumentace a výkup pozemků. Podle hejtmana karlovarského kraje Josefa Novotného bude stavba zřejmě pokračovat obchvatem Lubence.

Podle informací serveru iDnes.cz se příští týden uskuteční schůzka Josefa Novotného a Lukáše Hnízdila z Ředitelství silnic a dálnic. Jednat by se mělo o úseku Nové Strašecí – Řevničov a obchvatu Řevničova pro rok 2016. V současnosti se prozatím pracuje jen na jednom z dvanácti chybějících úseků (Bošov – Lubenec).

Výstavbu lubeneckého obchvatu by přitom bylo možné zahájit ještě v roce 2016, vše ale záleží na vydání stavebního povolení a dokončení projektové dokumentace. Výkup pozemků sice pokračuje podle plánu, zhotovitelé prací však dosud nebyli určeni.

Podle technicko-ekonomické studie, kterou si nechalo zpracovat Ředitelství silnic a dálnic, je možné stavbu financovat z evropských zdrojů. S tím souvisí vyvracení spekulací o různých úsporných opatřeních – silnice nakonec dostane čtyři pruhy.

Jan Mička
Diskuze (17)
Avatar - Hammunasakra
13. 2. 2014 19:43
Re: Včera bylo pozdě
Samozřejmě lepší dálnice nesplňující mezinárodní parametry než to co tam je teď. Vo tom žádná! Nicméně vzhledem k tomu že to je ofic mezinárodní trasa tak bysme asi těžko vysvětlovali proč na jednom malym kousku to z mezinárodního hlediska dálnice neni. Navíc když je to nejnovější úsek- Navíc tam budou asi budou nějaký mezinárodní smlouvy. EU je v přápadě takovejhle mezinárodních tras schopná platit až 70% ceny dálnice, takže šetření neni moc nutný. Celý je to vo tom projekt připravit a dálnici postavit. Což nám bohužel nějak nejde a nejde. Aktuálně to vypadá že tenhle krátkej kousek magistrály napříč Evropou dostavíme prej až kolem roku 2035. To se slušně komentuje jen těžko
Avatar - aproximus
13. 2. 2014 12:52
Re: Včera bylo pozdě
musím se opravit, napsal jsem rychlostní komunikace a měl jsem na mysli rychlostní silnice. možná, že to je český vynález zas takový znalec nejsem, ale pořád mi příjde lepší postavit těch 140 kiláků rychleji a levněji jako RS než nemít cestu vůbec...
Avatar - Hammunasakra
13. 2. 2014 12:22
Re: Včera bylo pozdě
A víš že rychlostní komunikace je českej vynález a znamená to dálnice nesplňující parametry? A víš že se bavíme vo mezinárodní trase která vede z Itálie až na hranice Dánska se Švédskem a celý ty tisíce kilometrů je to dálnice? Teda krom toho kousíčku mezi Prahou a rakouskejma hranicema což je nějakejch 140 kiláků nebo kolik >:-[]
Avatar - aproximus
13. 2. 2014 08:25
Re: Včera bylo pozdě
D3? na co do budějic dálnici a na hranici s rakousy jen rychlostní komunikaci. kvůli vyhazování peněz? místo celé D3 by stačilo bohatě postavit v celé zbývající délce jen R3. bylo by levnější a tudíž i rychlejší. co upřednostňuju jsem už napsal. mohl bych to taky doplnit o infrastrukturní stavby v oblasti sídel s vysokou hustotou provozu a zalidnění takže např. pražský okruh, dokončení R48 (obchvat FM), I/11 (prodloužená rudná)..
13. 2. 2014 07:57
Dekujeme EU
Diky nasi milovane EU, ktera si nemysli, ze vychodni gubernie potrebuji silnicni sit nejenom ze dalnice nejsou, ale ani nebudou. Holt co socik nacal to Brusel dokonci, na nejake velke staveni dalnic muzeme zapomenout.