Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SOLBERG NA SUBARU MISTREM SVĚTA 2003

Vitek
Diskuze (3)
V posledním závodě MS rally si udržel vítězství P. Solberg, který se tak stal Mistrem Světa pro rok 2003 před svým rivalem S. Loebem, který dokončil rally na druhém místě se ztrátou +43,6 vteřiny!

Skvělým výkonem P. Solberg podtrhla svou kariéru, když právě před rokem v Anglické rally získal své první vítězství v soutěži MS vůbec.

Skvělý výkon Subaru podtrhl třetím místem odcházející MS T. Mäkinen, který do poslední chvíle bojoval o „bednu“ s C. McRaem. Ten se letošní smůly nezbavil a v poslední RZ musel měnit kolo a do cíle dojel se ztrátou +2:38,3 minuty.

Velký a historický úspěch zaznamenal i český jezdec Roman Kresta (Peugeot 206 WRC), který GB rally dokončil na osmém místě a získal tak bod do hodnocení jezdců! D. Auriol, u kterého není budoucnost v továrním týmu Škoda prozatím známa, dokončil rally na 11. místě absolutně. V 16. RZ odstoupil jak T. Gardemeister po výletu mimo trať , tak i Jan Kopecký který odstoupil pro blíže nespecifikované technické potíže. Poslední český zástupce v kategorii N4 Milan Liška je po 17. RZ na 33. místě absolutně a ve skupině N4 je na osmém místě…

Vitek
Diskuze (3)