Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SOR CITY NB18: Kavárna POTMĚ v autobusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
V rámci projektu Světluška slouží kloubový autobus značky SOR jako Kavárna POTMĚ.

Za účasti osobností, partnerů a zástupců Nadačního fondu Českého rozhlasu se v první polovině července odehrál na Ovocném trhu v Praze křest zatemněného kloubového autobusu SOR CITY NB18.

Tento nízkopodlažní a klimatizovaný autobus dala k dispozici projektu Světluška společnost Veolia Transport. V jeho interiéru je šestice kupé a návštěvníci si v nich mohou za úplné tmy vychutnat kávu připravenou nevidomými kavárníky.

Základem pro pojízdnou kavárnu se stal původní prototyp prvního kloubového autobusu SOR, který byl charakteristický svými částečnými kryty kol druhé a třetí nápravy. Interiér tohoto vozidla má za sebou unikátní přestavbu na kavárnu. Každé z kupé má čalounění z jiného materiálu i své netradiční designové řešení.

Autobus má délku 18,75 metru, je vybaveno motorem Iveco Cursor 8 o výkonu 243 kW, má šesti stupňovou automatickou převodovku ZF s vestavěným retardérem a kloubovým spojením s nízkou úrovní podlahy.

Kavárnu POTMĚ mohou zájemci navštívit během následujících měsíců v Uherském Hradišti (27.-28.7.), pražské ZOO (25.-26.8.), Brně (9.-12.9.), Jičíně (14.-16.9.), Říčanech (21.9.), Hradci Králové (29.-30.9.) a Písku (6.-7.10.).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
21. 7. 2012 18:00
Díky za foto
Díky za ty fotky. Byl jsem tam, byla tam černočerná tma. Zajímavý zážitek. A teď jsem překvapený, jak to tam vlastně vypadá ;-)