Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soud: Toyotu lze žalovat za pokles hodnoty jejích vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Toyota předpokládá, že v soudním sporu zvítězí.

Majitelé automobilů japonské společnosti Toyota Motor ve Spojených státech mohou tuto firmu žalovat za pokles hodnoty vozů v důsledku problémů s nechtěným zrychlováním. Rozhodl o tom americký soud.

"Navrhovatelé se dohodli na koupi bezpečných a nezávadných vozidel, místo toho ale dostali nebezpečná a závadná vozidla. Vozidlo se závadou má nižší hodnotu než vozidlo bez závady," uvedl soudce James Selna.

Toyota, která je nyní největší automobilkou na světě, však předpokládá, že v soudním sporu zvítězí, napsala agentura Reuters.

Toyota od roku 2009 kvůli potížím s nechtěným zrychlováním a dalším bezpečnostním problémům svolala po celém světě přes 14 milionů automobilů.

Vyšetřování americké vlády před časem potvrdilo, že za zrychlování toyot mohou vadné plynové pedály a problémy s podlahovou krytinou, která může plynový pedál zablokovat. Neprokázalo se tak podezření, že by k náhlému zrychlování vozů přispěla vadná elektronika.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - Dan0044
18. 5. 2011 17:33
Re: land cruiser 105
VW má také předražené ceny a nikdo si nestěžuje. Je jen na výrobci, jaké nastaví ceny a když se ti to zdá drahé, tak si to nekupuj. Já bych si Toyotu taky nekoupil (hlavně právě díky ceně) stejně jako VW. Vyhozené peníze, na světě jsou stejně kvalitní jiné značky.
18. 5. 2011 15:43
land cruiser 105
mam rad toyota off roads ,jako land cruisers,hilux,4 runner....ale je fakt,ze tyhle auta sou predrazeny jak blazen a nahradni dily,to snad ani neni pravda jak sou drahy tady v americe.jo ze chcou lidi z toho vytriskat nejaky prachy,proc ne,vzdyt Toyota vokrada taky,na tech cenach aut tady a nahradni dily taky.takze zlodej vokrad zlodeje >:D
Avatar - gld
18. 5. 2011 13:45
Aj ja si idem podať žalobu
Kto mne preplatí pokles hodnoty auta? Sakra tak človek investuje do toho krápu, zruší stavebné sporenia, poberie hypotéky a ono to stráca hodnotu?! To teda nie, ideme sa súdiť vážení..
Avatar - gld
18. 5. 2011 13:44
Re: Právníci
"if you ran out of money, you ran out of justice"

Myslím, že táto hláška plne vystihuje súdnictvo (nie len) v USA
Avatar - Norge
18. 5. 2011 12:23
Toyota v USA
..pripajam sa. Toto je to do oci bijuce, ..ach jo ;-\

Mimochodom tie pedalove skupiny boli od subdodavatela z USA ...., ale toto plati iba pre ich trh. Montaz je vec druha samozrejme.., proces kompletizacie je v Toyota Company na vysokej urovni uz roky.
Keby pristupovali takto ku vsetkym automobilkam...to by museli zriadit spacialny sud iba pre kixi z automotive sektoru. ..
Toyota je skvela automobilka, a kvalita ich vozidiel je urcite minimalne na takej urovni ako jej konkurencia. Hovk !