Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soul nařídil firmám Hyundai a Kia svolat k opravám 240.000 vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Hyundai a Kia ve společném prohlášení uvedly, že úřední nařízení přijímají. Dodaly ale, že v důsledku uváděných problémů nedošlo k žádnému zranění ani k nehodě.

Jihokorejská vláda nařídila automobilkám Hyundai Motor a Kia Motors svolat k opravám 240.000 vozů prodaných na domácím trhu. Automobilky to sdělily po oznámení jihokorejského ministerstva dopravy. Ministerstvo rovněž požádalo prokuraturu v Soulu, aby vyšetřila, zda obě firmy neutajovaly bezpečnostní závady, o nichž jako první úřady informoval jeden z pracovníků Hyundai.

Rozhodnutí ministerstva je prvním případem, kdy jihokorejská vláda nařídila automobilkám stažení vozů z trhu. Je to další rána pro Hyundai, největšího jihokorejského výrobce automobilů, jehož podíl na domácím trhu letos klesl na rekordní minimum a který má letos kvůli politickém napětí velké problémy s odbytem v Číně.

Svolávání automobilů ministerstvo nařídilo po zjištění pěti závad u 12 modelů. Už minulý měsíc obě automobilky nabídly majitelům svých vozů v Jižní Koreji a USA zdarma opravit asi 1,5 milionu vozů kvůli závadě, která může vést ke zhasnutí motoru. Rovněž o této závadě úřady v obou zemích jako první informoval jeden inženýr od Hyundai, uvedla agentura Reuters.

Čistý zisk Hyundai za první čtvrtletí klesl o 21 procent, a společnost tak zaznamenala 13. čtvrtletí zhoršení za sebou. Hyundai je spolu s dceřinou společností Kia Motors pátým největším výrobcem aut na světě. Společnost vyrábí i v České republice, v roce 2008 zahájila sériovou výrobu v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
12. 5. 2017 21:52
Re: no toto
Klesají zisky a klesají i prodeje, loni i letos
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - R32
12. 5. 2017 20:35
Re: no toto
Klesol zisk... nie predaje. Pokles zisku súvisí napr. s vývojom či investíciami do nových modelov, takže tie tvoje smajlíky... čo ja viem ;-\
12. 5. 2017 15:24
Re: jak jinak
Este moze skusit valcovat vlnity plech.
Avatar - vosicky.senior
12. 5. 2017 13:35
Re: jak jinak
Pane, Vás by jsme asi do panoptika nepřijali, máte špatný tvar hlavy. Hunde guys need to have “plopt” shape. šroubky bude do plechovky tedy sbírat pan KakejKaktus.
12. 5. 2017 13:16
no toto
"Hyundai za první čtvrtletí klesl o 21 procent" no toto >:-[] :no: 8-s