Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Speciální Infiniti Q60 Convertible pro Amelia Island Concours d'Elegance

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Infiniti připravilo jedinečný exemplář modelu Q60 Convertible na oslavu triumfu Bobby Unsera v závodě 500 mil Indianapolis z roku 1968.

Japonská značka Infiniti je letos již počtvrté v řadě sponzorem Media Centra na letošním Amelia Island Concours d'Elegance pořádaném od 7. do 9. března.

Právě zde se představí Infiniti Q60 Convertible v nepřehlédnutelné barevné kombinaci bílé, černé, červené a žluté se startovním číslem tři na bocích a kapotě. Za vzhledem tohoto exempláře stojí Alfonso Albaisa, ředitel pro design značky Infiniti.

Barevné provedení kabrioletu je inspirováno monopostem Eagle poháněným slavným motorem Offenhauser, s nímž Bobby Unser zvítězil v roce 1968 v závodě 500 mil Indianapolis.

Důvodem pro vznik tohoto jedinečného Infiniti Q60 Convertible jsou sponzorské vazby značky na Amelia Island Concours d'Elegance a také skutečnost, že jeden z hlavních bodů programu letošního ročníku je věnován motorům Freda Offenhausera. Ty totiž během sedmadvaceti let 24x zvítězily v 500 milích v Indianapolis a na závodních tratích se udržely rovného půl století.

Speciální kabriolet bude navíc po celý víkend řídit samotný Bobby Unser, který se spolu s dalšími slavnými jezdci bude účastnit přehlídky vozů s motory Offenhauser.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)