Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Speedart-Porsche: Turbo s výkonem 600 koní

Roman Daněk
Diskuze (8)
Německá ladičská firma Speedart si pro blížící se ženevský autosalon připravila tuningový balíček pro Porsche 911 Turbo.

Porsche 911 Turbo poslední modelové řady 997 je dobrým základem pro řadu tunerů, aby předvedli, co všechno se dá ještě na jedné ze sportovních ikon vylepšit. Výjimku netvoří ani německá ladičská firma Speedart, když si pro blížící se ženevský autosalon připravila kompletní balíček úprav.

Aerodynamický kit změní tvář Turba jen lehce a je účelný a praktický. Na přední masce je nový nárazník s integrovaným spoilerem a na zádi je větší přítlačné křídlo. Oba prvky jsou z lehkého karbonového kompozitu a zvyšují přítlak vozu při vyšších rychlostech k silnici. Pro optickou vyváženost se na bocích vozu objevily prahové nadstavce a lehce se změnilo oplechování zádě. V blatnících jsou velká 20palcová kola s černými disky z lehkých slitin o rozměrech 8,5 x 20 palců vpředu a 12 x 20 palců vzadu.

U plochého šestiválce došlo na modifikaci dvojice turbodmychadel, sání, výfukového systému a na výměnu řídící jednotky. Spolu s dalšími adresnými úpravami agregátu se celkový výkon vyšplhal ze sériových 480 koní na rovných 600 k (441 kW). U točivého momentu byl nárůst ještě větší: z 620 Nm na 840 Nm. Speedart 911 Turbo akceleruje z nuly na stovku za pouhé 3,3 s, což je o -0,4 s lepší čas než u sériové verze. Nejvyšší rychlost se blíží až k metě 350 km/h. Tuner Speedart si za celý paket účtuje 23 205 eur.

Roman Daněk
Diskuze (8)