Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Chrysler připravuje nový crossover místo PT Cruisera

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Mexický závod Tocaluca se připravuje na výrobu nového crossoveru, který má prozatím jen kódové označení JZ49. Stejný základ má i evropská verze, která bude vznikat pravděpodobně v Rakousku.

Obě verze vozu JZ49, které zřejmě ponesou značku Dodge resp. Chrysler, využívají podvozkovou platformu Chrysleru Sebring. Na trh se tento crossover dostane ještě na konci letošního roku, resp. na začátku roku 2008. Automobil uvedený na trh pod značkou Chrysler bude mít individuálně navrženou karoserii a asi se neobjeví dříve než v roce 2010, aby nahradil model PT Cruiser. Očekává se, že Chrysler bude představovat asi čtvrtinu z plánované produkce modelové řady.

Co se velikostí týká, odhaduje náš informátor velikost nového crossoveru někde mezi dimenzemi Hyundai Santa Fe, Toyoty RAV4 a Hondy CR-V. Strategickým konkurentem ale v USA bude crossover Ford Edge. Ke standardním verzím s pohonem přední nápravy bude možno volit za příplatek pohon všech kol. Je zřejmé, že nabídka motorů bude tvořena známou řadou a možná i novými jednotkami, ale s vysokou pravděpodobností lze slíbit asi jen nejsilnější šestiválec 3,5 V6, který tvoří v USA vrcholnou motorizaci řady Sebring.

Ondřej Láník
Diskuze (2)