Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Maserati Granturismo Spyder bude kupé-kabrio

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Zatímco do kupé se alespoň papírově čtyři cestující vejdou, otevřená verze bude nakonec jen dvoumístná.

Zkrácení rozvoru znamenalo pro dvoudveřová Maserati dilema. Zatímco do kupé se alespoň papírově čtyři cestující vejdou, otevřená verze bude nakonec jen dvoumístná. Prostor ušetřený absencí druhé řady sedadel automobilka s trojzubcem využije pro pevnou skládací střechu. Šetřete, protože na rozbíjení prasátek už není příliš mnoho času. Otevřená verze Granturisma se představí asi už letos na podzim, aby v příští rok na jaře našla své první zákazníky.

Drobné úpravy se ale nevyhnou ani pětimetrové limuzíně Quattroporte. Na trhu je od roku 2003 a to už jsou vlastně čtyři roky. Pro luxusní urozenou limuzínu to není žádný věk, zejména když se mezitím pozornost zaměřila na techniku (v nabídce robotizovaná převodovka i moderní šestistupňový automat) a větší individualitu u dvou nových výbav Sport GT a Executive GT.

Přesto by mohla přijít krize středního věku, proti které by měla zafungovat lehce modernizovaná přídní část. Kamufláž kolem vpřed vystrčené masky chladiče naznačuje, že půjde zřejmě o změny, které Quattroporte přiblíží novému kupé GranTurismo. Drobné úpravy jsou připravovány také pro zadní část vozu.

Představení na mezinárodním autosalonu se čeká na počátku příštího roku (Los Angeles), krátce na to bude zahájen prodej.

ROADLOOK.TV: Maserati Quattroporte - osudové rozhodnutí

Ondřej Láník
Diskuze (3)