Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Opel Agila sníží značce emisní průměr

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Opel doufá, že nový mikrovan bude obchodním úspěchem. "Místo velkých limuzín je třeba prodávat malá a úsporná auta", říká nepřímo Evropská komise. Opel bude mít brzy připraven nový atraktivní model...

Mikrovan Agila, který byl v roce 2000 uveden na trh jako poevropštělá verze Suzuki Wagon R, již několik let přesluhuje. Nástupce se usilovně připravuje, o čemž svědčí nejnovější snímky ze severu Evropy.

Opel spolupracuje i při vývoji druhé Agily s japonskými inženýry Suzuki. Automobil bude opět sdílet techniku s mikroautem, které bude Suzuki nabízet a pravděpodobně i vyrábět v Evropě. Na snímcích maskovaných prototypů bohužel není příliš mnoho k vidění a tak se prozatím musíme spokojit s informací, že druhá generace Agily bude mít opět vyšší stavbu karoserie, která umožňuje vytvořit na malém půdorysu dostatek místa pro cestující na předních i zadních sedadlech. Očekává se využití malých zážehových tříválců a čtyřválců, cenným příspěvkem ke snížení průměru produkovaných emisí CO2 bude Agila s malým turbodieselem 1,3 CDTI (51 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (4)
14. 3. 2007 18:19
Re: ...
Ale menší ale levnější vozy zatím vedou, navíc každý už má pomalu 2 až 3 auta, tak jedno větší a ostatní menší :-). Jinak na motor-talk byla zhruba možná podoba Agily a nevypadalo to vůbec zle (a nejsem nějaký obdivovatel mini aut).
14. 3. 2007 17:52
...
Jsem na Agilku zvědavý, malé modely se prodávají čím dál častěji.