Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photo Škoda Fabia II: První foto zádě

Libor Zezulka
Diskuze (552)
Jeden z nočních výletů desítky nových Fabií zaznamenal na moderní telefon s digitálním fotoaparátem v ulicích českého města automobilů jeden z našich čtenářů.

Pečlivý testovací program a předvýrobní fáze nové Škody Fabia jede v Mladé Boleslavi naplno. Předsériové vozy již musely opustit přísně střežená pracoviště Škody a tak cesty mezi vývojovým centrem a továrnou jsou na denním pořádku. Jeden z nočních výletů desítky nových Fabií zaznamenal na moderní telefon s digitálním fotoaparátem v ulicích českého města automobilů jeden z našich čtenářů.

Poprvé tak nový automobil vidíme zezadu. Efektní C-sloupek poodhalila již fotografie zveřejněná v Blesku, nyní je jasné, že i záď bude střižena sportovněji než dosud. Automobil s lehkou kamufláží se snaží vydávat za některý konkurenční model. Tvar C-sloupku ale při pozornějším zkoumání odhaluje lepící pásku a maskovací folii, která vytvořila netypický a proporcionálně podezřelý oblouk na bočních dveřích.

Tajemstvím je zahalen už jen definitivní tvar koncových světel, která zde jsou ještě kryta maskováním. Jejich tvar však rozhodně nebude podobný tomu co známe ze současných vozů. Světla jsou umístěna výše a ani tentokrát nezasahují do vzhůru výklopné zádi. Umístění registrační značky na nárazníku také nemusí být definitivní, vzhledem k absenci jejího osvětlení.

Dříve zveřejněná fotografie ukazovala, že přední část bude téměř identická s Roomsterem, zatmavené nebudou pouze A, ale i B-sloupky.

Nová Fabia se oficiálně představí na autosalonu v Ženevě. Pro Škodovku to bude velká událost, od nové Fabie se totiž čeká minimálně stejně úspěšné tažení Evropou, stejně vynikající prodejní výsledky, jako od současného modelu. Zdroje blízké automobilce hovoří o komorní předpremiéře již v lednu 2007, ale představení se vším všudy můžeme skutečně očekávat až v Ženevě.

Libor Zezulka
Diskuze (552)
6. 11. 2006 13:17
Re: Hezká NEFOTOMONTÁŽ
yo....zymýšľam sa nad tým, kde sa vzala tá silná podobnosť so Swiftom...veď nejaký čas musel vývoj prebiehať súbežne a keď vyšli japonci so Swiftom, tak tvar novej Fabky už musel byť možno až na nejaké detaily hotový...téma na zamyslenie....
6. 11. 2006 11:49
Re: Hezká NEFOTOMONTÁŽ
stane se... už je tomu týden a dnes už je mnoho lepších a jasnějších fotek :-)
6. 11. 2006 07:03
Re: Hezká NEFOTOMONTÁŽ
Zafarbil si originál linky a nechal kamuflážne...
6. 11. 2006 06:53
Re: Optický klam
To nie je blbosť, to je fakt. Roomster je vnútri hodne úzky. Hlavne pomerne hrubé dvere človeka nútia tlačiť sa trochu viac k stredu auta...dvaja urastení chlapi to majú vpredu tak-tak. Nie že by sa nevošli, ale miesta nazvyš nie je.
6. 11. 2006 06:39
Re: Tento design...
Ono s tým dizajnom je to ťažké - škodovky sú dnes pre mnohých príliš nemecky triezve a chladné. Trošku trebárs talianskych emócií by im mohlo prospieť. To je celé. Nič viac a nič menej.