Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi A6 Avant - premiéra na podzim, na trh v roce 2012

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Na domácím IAA ve Frankfurtu ukáže Audi své nové velké kombi.

Nový Avant přijde s klasickým několikaměsíčním zpožděním za sedanem. Jeho premiéru očekáváme na autosalonu ve Frankfurtu, ale je pravděpodobné, že první snímky uvidíme už během léta. Dost pravděpodobné je i to, že v určitém předstihu před civilním kombi Avant uvidíme dražší obrněnou SUV-verzi A6 Allroad Quattro.

A6 Avant dostane praktičtější karoserii než sedan. Po B-sloupek jsou obě karosářské verze identické, za ním se začíná tvarové řešení rozcházet. Nové kombi má být o něco sportovnější než současný model, což se má týkat jízdních schopností i tvarů karoserie. Ta dostane zadní výklopné víko připomínající spíše velký hatchback než ryze užitkové kombi.

Nejvíce by z nové karoserie měli mít cestující na zadních místech, kde vznikne více prostoru pro jejich hlavy. Zavazadeník splní 500litrovou povinnost, ale na lámání rekordů to tentokrát spíše nevypadá...

Motorová škála se nebude od sedanu lišit. Čtyřválcový základ 2,0 TDI (105 a 130 kW) doplní šestiválce 3,0 TDI (150 kW, 180 kW) a později snad i špičková verze 3,0 TDI (230 kW). Benzinovou paletu budou tvořit čtyřválce 2,0 TFSI, atmosférický šestiválec 2,8 FSI (150 kW) a přeplňovaný šestiválec 3,0 TFSI (220 kW).

Přeplňovaný osmiválec pro S6

Pod označením 4,0 TFSI se ukrývá přeplňovaný osmiválec, který v listopadu zamíří do modelů S6 quattro a S7 Sportback quattro. Motor se špičkovými parametry 300 kW a 550 Nm bude spolupracovat se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. V modelu S6 nahradí atmosférický 5,2 V10 FSI (320 kW, 540 Nm) z minulé generace.

Audi RS6 Avant dostane stejný motor naladěný na více než 360 kW.

Audi A4 vs. A6 vs. A8: Designový trojboj

Audi A6: První jízdní dojmy

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - white label
27. 4. 2011 09:52
A6 Allroad před Avantem?
Ta předpověď zdejší redakce (už ze starších článků), že přijde Allroad ještě před Avantem se mi od začátku nezdála, a když vidím, že A6 Avant pomalu z nabídky vypadává a Allroad se nabízí dál, jen mě to utvrzuje v názoru, že se jedná spíš o novinářskou kachnu a tradice posloupnosti obměny bude logicky dodržena.
Avatar - davy
25. 4. 2011 12:06
Mnichov
Toto kombi jsem v plne krase videl v Mnichove na fleetove akci asi pred mesicem, jen nam sebrali fotaky a mobily, takze nemam zadnou dokumentaci. Kazdopadne vypadalo velmi elegantne, ale zadna revoluce se nechysta. Je to jako u Passata B7 vs. B6, tedy spise facelift, nez zcela novy model. Ale designove se mi libi ty diody pro potkavaci a dalkova svetla. Line Assist funguje az moc dobre- v zatackach nebylo potreba drzet volant, auto se drzelo mezi pruhy a pod. Pak jsme testovali radar/ aktivni tempomat a skutecne zastavi i ve vysoke rychlosti za pomalu jedoucim autem i pred pevnou prekazkou. Wifi hot spot uvnitr auta je take prijemna vychytavka, stejne tak 3D satelitni google maps v navigaci. Komfortni, bezpecne, dynamicke a luxusni svezeni.