Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW 1 Coupé - opona spadla

Ondřej Láník
Diskuze (23)
Karoserie nového malého kupé již asi není předmětem úzkostlivého utajování. Už žádné skici nebo kresby! Je tu BMW 1 Coupé jen s minimální kamufláží. Detail C sloupku je definitivně takový, jaký skalní příznivci značky s roztočenou vrtulí v logu mají rádi.

Premiéra nového kupé se asi přiblížila natolik, že již není třeba nic ukrývat. Druhou možností je testování těch vlastností nového minikupé, které by byly těžkou kamufláží ovlivněny. Ať je to tak či jinak, nový model, rozšiřující řadu 1, bude návratem ke kořenům mnichovské radosti z jízdy. Automobil, který vypadá jako supermoderní evoluce prvních BMW řady 3, si zachoval kompaktní rozměry a snad i relativně rozumnou cenu, která u současného luxusního dvoudveřového provedení trojky již není součástí balení.

Podle představitelů modrobílé značky se toto kupé nebude za moře dovážet se čtyřválcovými motory, ale v Evropě to bude asi jiné. Jedním z vrcholů nabídky bude jistě řadový hořčíkový šestiválec v BMW 130Ci, který je dnes již dodáván do hatchbacků řady 1, do řad 3 i 5, do roadsterů a kupé Z4 a do SAV X3 a X5. Vyloučen není ani přeplňovaný derivát, který by mohl nést označení 135Ci.

Ondřej Láník
Diskuze (23)
Avatar - Schapp
29. 5. 2007 20:35
Design
Povinnost pro vsechny studenty prvnich rocniku na kazde trochu prestiznejsi univerzite, parada!!

:-)
Avatar - janodespota
28. 5. 2007 22:00
no ja teda neviem....
Naozaj nechapem preco taketo volaco vobec robia. Niezeby to bolo skarede auto, ale zda sa byt trocha zbytocne. Ked uz malo sa to podobat na verziu BMW kompakt, malo to mat taky splyvajuci zadok, takto len zbytocne zmensuju uz aj tak maly priestor...