Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW X3 a jeho noví rivalové

Libor Zezulka
Diskuze (28)
Časy, kdy BMW jako jediná automobilka prodávala luxusní kompaktní SUV, pomalu končí. Konkurenti dolaďují své modely.

Faceliftované BMW X3 s uhlazenější přídí, luxusnějším interiérem a upravenými motory se už prohání po silnicích zcela bez maskování, ale časy bezstarostnosti, kdy si bavorská automobilka dělala v segmentu kompaktních luxusních SUV, co chtěla, pomalu končí. Hned několik konkurentů se chystá do lukrativního segmentu vkročit se svými novinkami.

Mercedes

Mercedes připravuje menšího brášku nové třídy M, který ponese označení MLK. Nový Mercedes-Benz MLK se představí na začátku roku 2008 s osvědčenými zážehovými i vznětovými motory (jak čtyřválci, tak šestiválci) a technikou nové třídy C.

Volkswagen

I Volkswagen chce nabídnout svým zákazníkům SUV umístěné pod velkým touaregem. Nový model bude vycházet z golfu, tvary karoserie se však bude podobat spíše Golfu Plus. Samozřejmostí bude pohon všech kol 4Motion, pod kapotou můžeme očekávat známé zážehové a naftové motory.

Audi

Nové Audi Q5 postavené na podvozku využívajícím komponenty z platformy nové A4 a současné A6 bude přímým konkurentem BMW X3 a Mercedesu MLK. Kvůli možnosti osazení vozu zážehovým desetiválcem budou motory uloženy podélně, nikoliv napříč. Benzínový desetiválec potřebuje Audi zejména na americkém trhu.

Nissan

Ani Nissan nechce zůstat stranou boje o klienty v atraktivní třídě a připravuje menšího brášku svého SUV Murano. Od murana převezme novinka některé designové prvky, všechna čtyři kola bude roztáčet zážehový čtyřválec, ale také zážehový šestiválec. Podle zdrojů blízkých automobilce se kompaktní luxusní SUV Nissanu bude prodávat na celém světě.

Libor Zezulka
Diskuze (28)
27. 5. 2006 20:58
Re: Benzínový desetiválec potřebuje Audi zejména na americké
:-)
25. 5. 2006 17:22
Re: Benzínový desetiválec potřebuje Audi zejména na americké
Nejde o maximální rychlost. Vyzkoušej 1.2 mezi 30-90 km a pak to samé s tím desetiválcem. Hádej, kterej tě ohromí...
25. 5. 2006 17:21
Re: TTT
Ještě, žes tam dal toho trefnýho smajlíka >:D ;-)
25. 5. 2006 17:20
Re: bez nadpisu
A Marko psal, že to nebude obdoba XC70, tedy SUV ze 70. Ta XC50 má být samostantý model... To budě něco... :yes:
25. 5. 2006 17:19
Re: Redakci se opet vytratila Acura RDX.
Dobrej fórek... :-)