Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW X6 zahalování už bude brzy konec (další fotografie)

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Pravděpodobně už za několik dní se poodhalí rouška tajemství kolem nového crossoveru z Mnichova, a tak naši dodavatelé ještě přispěchali s novými snímky detailů lehce kamuflovaného prototypu.

Nové SUV z Mnichova bude větší a sportovnější než současné, již dost velké X5. Chystá se také hybridní provedení. Výrobu dostane na starost severoamerický závod ve Spartanburgu.

Podoba tajemného BMW X6 (E71) postupně krystalizuje. Automobil, který má být v hierarchii bavorských SUV nad řadou X5 (E70), bude využívat její techniku. Hlavní rozdíly? X6 bude ještě sportovnějším SUV než je X5, bude mít menší světlou výšku, větší šířku, 4,9 m na délku, ale shodný rozvor jako menší sourozenec. Interiér bude mít i přes značnou délku karoserie, místa pro cestujících jen ve dvou řadách, třetí řadu prakticky eliminoval tvar střechy, která se svažuje směrem vzad již od C sloupku. Zadní okno je vzhledem k celkovým rozměrům auta malé, jeho hrana je umístěna vysoko.

Cenová strategie je snadno předvídatelná. BMW X6 bude dražší než X5, má konkurovat Audi Q7 nebo Porsche Cayenne. Pod kapotou nejlevnějších motorizací budou šestiválce, přičemž zejména ty vznětové jistě najdou mnoho příznivců. Jistý je také benzinový osmiválec, nad víceválcovými motorizacemi stále ještě visí otazník. Jistý je příchod osmistupňové automatické převodovky a mild-hybridu s technikou vyvinutou spolu s Mercedesem, v plánu je ale také spolu s GM a Mercedesem vyvinutý dvourežimový full-hybrid, schopný provozu jen na elektrický pohon.

V tomto modelu by se měl objevit aktivní diferenciál Dynamic Performance Control, který pomáhá rozdělovat síly na kolech při jízdě v zatáčce nejen při akceleraci, ale i ve chvíli, kdy sundá řidič nohu z plynu.

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Avatar - skejpa
4. 9. 2007 23:58
Re: prestante uz pisat tie dristy
to si nerozumime. nova 3 coupe je krasna, taktez X5. to byl muj omyl. mel sem na mysli BMW 3 compact (vepredu rozdelene svetla).
a ackoliv se mi BMW (krom toho compactu) velice libej tak toto je jak focus na velkych kolech s maskou BMW...
Avatar - skejpa
4. 9. 2007 23:52
Re: Argumentace na úrovni pomocné školy...
jo to mozna bude ono >:D ja sem se nikdy poradne neodvazil pohlednout tomu na zadek kdyz sem videl ten predek >:D
Avatar - skejpa
4. 9. 2007 22:32
Re: Argumentace na úrovni pomocné školy...
promin ale jestli ma nejaky novy BMW coupe (myslim rok vyroby 2006 a vyssi) predni svetlomety oddelene od sebe, tak to se ti omlouvam. pokud vsak nectes poradne me prispevky tak se omluv ty. mluvim tu o BMW 3 coupe (rok vyroby cca 2000) ktere ma vepredu dve kulate svetla oddelene od sebe a to krajni je myslim dokonce spojeno s blinkrem. proste osklive BMW. ja jinak BMW rad mam - jen toto my opravdu VUBEC nesedi...
Avatar - CountachSV
4. 9. 2007 18:00
Re: Vubec nevíš
to jako že kdo jí viděl ten jí musí milovat? čeče tvoje příspěvky mi přijdou asi tak jako debaty o Paroubkovi na novinkach. Mě se bavoráky taky nelíběj. Ne teda ty po roce 96. Jestli sem retard tak v tom případě ty budeš asi totální MEGA GENIUS. Takový mam nejradši, fakt ty woe.
Avatar - skejpa
4. 9. 2007 15:59
Re: Argumentace na úrovni pomocné školy...
neni to jen muj nazor :-) nevim proc se ho tak zastavas asi ho mas v garazi ty. ale abych ti odpovedel. je mi skoro dvacet a svoje auto nemam. pracovne ale jezdim v polu 1,4i (sragora) a casto jezdim tatovou mazdou 6. a muzu ti s klidem rict ze jestli myslis to same BMW 3 coupe s tema osklivyma prednima oddelenyma svetlama tak je opravdui osklive, ba nejosklivejsi BMW co znam :-)