Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Comeback Fiatu 500

Ondřej Láník
Diskuze (285)
Už jen poslední testy v centru Torina musí absolvovat nástupce legendárního Fiatu 500. Automobilová retrotématika zřejmě ještě není definitivně vyčerpána. Pětistovka byla bestsellerem a Fiat udělal vše pro to, aby tomu tak bylo i v novodobém pokračování..

Sériová verze má být velmi blízká studii, představené v roce 2005 na ženevském autosalonu pod názvem Trepiuno. Na rozdíl od jediného modelu bude sériové provedení plnohodnotnou modelovou řadou s jednou uzavřenou verzí, sportovním provedením Abarth a plnohodnotným kabrioletem.

Na trhu se Fiat 500 objeví na podzim příštího roku, následovat bude sportovní verze a v roce 2008 příjde otevřený model, který ale bude mít místo jen pro dva cestující. Za sedadly bude již jen prostor pro zavazadla a skládací střechu. Výroba bude probíhat v Polsku, společně s nástupcem letitého Fordu Ka.

Nová pětistovka bude pravděpodobně využívat známé zážehové motory o objemu 1,1 l a 1,2 l, k dispozici by měl být i motor 1,3 JTD Multijet.

Ondřej Láník
Diskuze (285)
4. 12. 2006 10:23
GRANDE MASER-ATI
Ještě snad je potřeba upřesnit, tedy co se týká Grande Punta, že ta prvoplánová orientace na vizáž předku Maserati je nepochopitelná o to víc, oč si člověk uvědomí adresáta tohoto modelu - tohle auto je Fiatem přece určeno pro motorizaci jednak majetkově měně inspirujících vrstev, jednak jako ixté auto do větší rodiny. Takže akcent na dravce dálnic je zcela nepochopitelný. Ostatně, lépe na to šel PEUGEOT u 207 - umírněný předek pro běžné modely a dravčí tvář pro modely se sportovním akcentem. Mari tu kdysi odhalil příbuznost vizáže předku Punta s tváří murény... Za to jsem tehdy před ním smeknul... Asi tři Punta již proti mě jela a vždy si tenhle dokonalý příměr připomenu... Ale abych to vrátil z rybí říše na silnice. Základním časovým problémem Punta bude jeho rychlé stárnutí a jaksi naplnění nenaplněných očekávání... Masearati je Maserati. Punto je Punto. Granderati... dobře si koupi rozmysleti... ostatně za nedlouho vyjede nové VW POLO... a to bude auto s velkým "A" BRAVO VW-PORSCHE :yes:
4. 12. 2006 00:46
Re: MASERATI CHUDÝCH
Viděl jsem, asi to, co ty... ty dva snímky zde... to byla nějaká předpremierová montáž... Tam tedy již maseratiface nebyla a tvář se mi docela i líbila... ano, tak by mohly vypadat nové Fiaty...
4. 12. 2006 00:43
Re: MASERATI CHUDÝCH
Tlamu také extra nemiluji, jenže dnes neletí "hezká" auta... na t také dojede GP... že je vybouchané do "hezka" jako dámské autíčko, to ještě tak jde... neumím si v tom představit chlapa.
4. 12. 2006 00:41
Re: MASERATI CHUDÝCH
Řekneme si za tři roky, co je povedené, zda 207 či GP... fiesta... to je evergreen Evropy 30 let. jako bylo kdysi UNO. Kdysi.
4. 12. 2006 00:37
Re: MASERATI CHUDÝCH
Není Quido... to je charakteristický rys GP... bohužel. Já s hrůzou čekám, jakou přední masku bude mít nové BRAVO...