Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Další možná podoba nového Volkswagenu Sharan

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Takřka veterán ve výrobním programu Volkswagenu už potřebuje vyměnit jako sůl. Ve Wolfsburgu ale i na odloučených pracovištích na severu Evropy a v zámoří se na tom usilovně pracuje, ale do premiéry ještě několik měsíců zbývá.

Prototypy prozatím rafinovaně oblékají kabáty jiných velkoprostorových modelů Volkswagenu a tak z definitivní podoby nového velkého MPV toho mnoho jistého není. Již minulý rok v létě jsme viděli nový Sharan oděný do kabátce zvětšeného Caddy, nedávno se ukázal Sharan v hybridním rouše současného modelu s pozměněnou přídí z Touranu.

Nový model vyjede na prodloužené platformě současného Volkswagenu Passat zřejmě až na konci roku 2008. Nebude to však mít vůbec jednoduché. Velký konkurent - Ford Galaxy/S-Max - nečekal a nový model postavil a vyrábí ve vlastní režii, i když první provedení dua Sharan/Galaxy mělo stejný základ. Volkswagen velmi pravděpodobně opět propůjčí techniku a výrobní kapacitu španělskému SEATu, který jej bude prodávat ve své síti pod tradičním označením Alhambra.

Nový model bude pochopitelně dodáván se třemi řadami sedadel, z nichž ta poslední bude zanořitelná do podlahy zavazadlového prostoru. Chybět nebude pro současné modely Volkswagenu typický tvar světlometů s romanticky tvarovaným spodním obloučkem. Očekává se konzervativní nabídka motorizací, převzatá z modelové řady Passat. Prim budou jistě hrát motory TDI, zřejmě již s technikou common-rail. Za příplatek bude v nabídce pohon všech kol 4Motion se spojkou HALDEX.

Ondřej Láník
Diskuze (18)
25. 1. 2007 10:30
Re: Nevím kdo jsi...
Tak to máš samozřejmě pravdu,že král je jenom jeden.Jenomže nyní je králem Ford Galaxy. :-) :yes:
24. 1. 2007 14:39
Re: lepší
...dokonce i s hezkou barvou ;-) :yes: